Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poginula 41 osoba

Novi uvid u moskovsku tragediju: Objavljeni razgovori pilota i kontrolora leta

Zrakoplovna nesreća u Rusiji
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
08.05.2019.
u 09:21

Pilot nije odmah potvrdio spremnost za slijetanje, a kontrolor leta požalio se da pilot ne čuje. Poslije korekcija posada je odlučila sletjeti uz pomoć instrumenata, a ne kompjuterski. Kontrolor leta predao je avion kolegama s tornja

Objavljeni su dešifrirani razgovori kontrolora leta s posadom zrakoplova koji se zapalio nakon prinudnog slijetanja u Moskvi, a u nesreći je poginula 41 osoba.

Nakon udara groma u zrakoplov pilot Denis Evdokimov ocijenio je oštećenja kao ozbiljna, ali ne i kritična, te je posada poslala signal koji znači da je zrakoplov pod prijetnjom, ali da nije potrebna hitna pomoć, objavila je ruska televizija REN TV, a prenosi B92.

Zrakoplovna nesreća u Rusiji
1/8

Kapetan zrakoplova zamolio je povratak, rekavši da je izgubljena radioveza. Kontrolor leta prenio je to kolegama, nakon čega je pilot rekao da ne može odjednom sletjeti. Kontrolor leta je pitao je li posadi potrebna neka pomoć.

– Ne, zasad je sve u redu – odgovorio je pilot, dodajući da postoji problem s vezom i automatskim upravljanjem aviona.

Posada se potom počela spuštati. Pilot nije odmah potvrdio spremnost za slijetanje, a kontrolor leta požalio se da pilot ne čuje. Poslije korekcija posada je odlučila sletjeti uz pomoć instrumenata, a ne kompjuterski. Kontrolor leta predao je avion kolegama s tornja. Pilot je zatražio pomoć, a u tornju su odgovorili da posada nastavi sa slijetanjem. Kontrolor je pilotima naveo brzinu vjetra i dopustio im slijetanje.

– Spasilačke službe su na pisti – rekao je kontrolor, nakon čega se razgovor prekida, a zrakoplov se uskoro zapalio.

Pogledajte video aviona u plamenu

Komentara 2

IV
Ivicazgb
11:31 08.05.2019.

Ne, kriv je SDP hahahahha

Avatar nekakav
nekakav
10:02 08.05.2019.

pilot je ipak kriv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije