Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3,3, prema Richteru

Novi umjeren potres kod Petrinje: 'Kao nekakva eksplozija u daljini'

Foto: Seizmološka služba HR
1/5
04.01.2021.
u 20:30

Magnituda potresa iznosila je 3.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice

Večeras u 19 sati i 29 minuta, seizmografi Seizmološke službe zabilježili su novi umjeren potres kod Petrinje. Epicentar potresa bio je 11 km istočno od Gline. Magnituda potresa iznosila je 3.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice.

"Čudan potres, prvo udar pa onda podrhtavanje. Kao nekakva eksplozija u daljini", "Neugodno", "Jak udar i trešnja 3-4 sekunde", neka su svjedočanstava lokalnog stanovništva koji su osjetili potres.

Neki pak navode da nisu osjetili trešnju, nego su samo čuli tutnjavu, ali mnoge je novi potres ponovno dodatno uznemirio.

Video potresa u Sisku: Čuje se rušenje pročelja bolnice, ljudi u autima nisu znali što se događa

Ključne riječi

Komentara 13

MI
minolta
02:24 05.01.2021.

ima video, gdje čovjek iz majskih isto govori o nekakvoj eksploziji zatim potres, pa ako može neko objašnjenje.

MI
Mircen
22:00 04.01.2021.

Dragi Sveti Oče, primi naše molitve i misli zaštite od raznoraznih medijskih vještičarenja hrvatskih epidemiologa koji u svojoj duhovnoj i intelektualnoj nemoći upucavaju u medije svoje vrlo ružne misli o "očekivanju novih" razornih potresa. Ti epidemiolozi svojim mislima nesvjesno u najboljoj namjeri želeći pomoći društvu u stvari odmažu društvu jer pokušavaju naivnim i duhovno nemoćnim čitateljima kreirati sliku iščekivanja novih potresa, a time i novih nesreća koje mogu zadesiti Hrvatsku. Time ne samo da ti epidemiolozi (i "epidemiolozi") misaono negativno djeluju nego i (nesvjesno) takvim negativnim medijskim istupanjem - duhovno negativno preobraćaju i same čitatelje da i ti čitatelji mogu početi svojim mislima negativno misaono djelovati na zbilju (kako pročitaju članak) što bi doista zbog toga moglo i navoditi na vrlo neželjenu budućnost naše svakodnevnice u našoj lijepoj domovini. Ovim putem molimo od Gospodina Boga za plašt zaštite od takvog vračanja duhovno nesvjesnih osoba (koji drže za sebe da su ne znam kakvi "intelektualci" ili "visokoobrazovani") kako se uistino NE bi novi potres i dogodio. Molimo Gospodina Boga ovim riječima: Zaštiti nas Oče. Zaštiti nas Oče. Zaštiti nas Oče. Mi takve negativne misli od tih tzv. "intelektualaca" - duhovno NE prihvaćamo. Mi odbijamo takve negativne misle. Mi takve misli NE primamo u sebe. Mi takve misli odbijamo i od sebe i od svoje domovine. Zaštiti nas Oče. Amen.

HE
Hejterkojimrzisve
23:00 04.01.2021.

Upravo tu tutnjavu sam dozivio neki dan u snu. Cak sam je prekjucer spomenul ovdje u jednom mom komentaru ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije