Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Stiže toplinski val, a meteorologinja otkriva kada nas očekuje vrhunac

Temperature se u Hrvatskoj približavaju 40°C, vrhunac se očekuje u subotu
Emica Elvedji/PIXSELL
08.07.2023.
u 11:54

Na kopnenom djelu zemlje prevladavat će sunčano i iznadprosječno toplo vrijeme. Početak drugog sezonskog toplinskog vala može utjecati na zdravlje.

Nakon predaha obilježenog umjerenim temperaturama, krajem vikenda i početkom novog radnog tjedna stiže novi toplinski val. Meteorologinja Kristina Klemenčić Novinc za HTV je kazala da će vrućine potrajati barem tjedan dana, a vrhunac toplinskog vala očekuje se u utorak i srijedu.

"Na vrijeme će utjecati polje povišenog tlaka koje će frontalne sustave zadržavati dalje od naših krajeva. U takvim će okolnostima u Slavoniji, Baranji i Srijemu, u subotu prevladavati sunčano vrijeme, samo sredinom dana prolazno umjerena naoblaka. Vjetar uglavnom slab. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 16. Najviša od 29 do 31 stupanj", rekla je Klemenčić Novinc. 

Vrućina će prevladavati i u središnjim krajevima sa slabim vjetrom i najnižom temperaturom 15 stupnjeva, a u gorju će biti malo svježije. Na obali najniže temperature će se kretati između 17 i 22 te će prevladavati sunce. "Ujutro i u noći na Jadranu do umjeren burin, a danju vjetar s mora. Najviša temperatura zraka od 27 u gorju do 32 na otocima i u unutrašnjosti Istre. Sunca neće nedostajati ni u Dalmaciji. Ponovno na obali će biti topla noć, pa se temperatura neće spuštati ispod 20, za razliku od unutrašnjosti gdje će se bolje spavati uz 15-ak stupnjeva. Poslijepodnevna temperatura očekuje se između 30 i 32". 

Na kopnenom djelu zemlje prevladavat će sunčano i iznadprosječno toplo vrijeme. Početak drugog sezonskog toplinskog vala može utjecati na zdravlje. Vjetar će u početku biti slab, a od utorka umjeren jugozapadni. 

VEZANI ČLANCI:

VIDEO: Ove stvari izvadite iz automobila kad je velika vrućina. Mogu eksplodirati!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije