Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

Novi talk show 'Žuti marker' još je jedna žuta minuta HRT-a

Žuti marker
hrt.hr
15.07.2014. u 15:37

Nije uspjela HTV-ova zamisao da dvojica novinara, uz slabašnu potporu scenarija koji je slijedila voditeljica Nevena Rendeli, bar za jedan dan produže medijski život događaju završenom u nedjelju u Brazilu

U prvoj emisiji, od ukupno četiri tjedno, gosti su sinoć u 20 sati bili sportski novinari Davorin Olivari i Zvonimir Alač. Obojica su za svoje redakcije, Sportske novosti i Index.hr, bili u Brazilu. Nije uspjela HTV-ova zamisao da njih dvojica, uz slabašnu potporu scenarija koji je slijedila voditeljica Nevena Rendeli, bar za jedan dan produže medijski život događaju završenom u nedjelju.

U usporedbi s prohujalim nogometnim senzacijama, nimalo nisu bile zanimljive novinarske pričice o teškoćama s dobivanjem akreditacija, mukama s jezikom (jer nitko ne zna engleski, zamislite samo!), taksistima koji vas varaju, demonstracijama Brazilaca protiv prvenstva i slična beživotna prežvakavanja.

Od ponedjeljka do četvrtka u osam navečer na drugom programu HRT-a, ako ne bude sreće, bit će emitiran novi ljetni talk show „Žuti marker“ u kojem je stalna voditeljica gđa Nevena Rendeli, a gosti i urednici se mijenjaju. Poslije ove emisije i onih prošlotjednih jednako novih „7 dana“ pretplata bi se trebala srozati na pet lipa mjesečno, u skladu s padom kvalitete programa. Ne zna se odakle HRT-u kronično uzaludna potreba da pretplatnike gnjavi nečim novim u maloj zemlji Hrvatskoj, toliko maloj da ni u tri ostala godišnja doba ne može nasmagati dovoljno kapaciteta za pristojan TV program.

Očito se na HRT-u misli da su im emisije u proljeće, jesen i zimu toliko kvalitetne da se blagi pad preko ljeta neće ni osjetiti.

>> Njemačka blista, a HRT-ovi komentatori uobičajeno mračni

Komentara 9

HR
Hrvatska3014
16:11 15.07.2014.

U isto vrijeme na SLO2 HD je išao prijenos odličnog koncerta klasične glazbe iz Ria. Toliko o Radmanovom izboru.

HR
Hrvatska3014
16:03 15.07.2014.

Puna mi je kapa takozvanih lijevih koji pljuju po Niki Kovaču i HR. Pozovu podobne goste za koje se u naprijed zna kakvo imaju mišljenje o našim dečkima.

DU
Deleted user
19:50 15.07.2014.

...U HRVATA i u Hrvatskoj i inače ima „sveznadara“ i „sveumijućih“ koji vode i kvizove, igre na sreću, glazbene, kulturne, političke emisije! Svi "znaju sve" raditi, posebice političari, koji se, bez rezerve,u sve kuže...tipa sveznadara Kajina, Lesara, Stazića. Glumaca, kojii na zalasku karijere, zabradatili pjevaju, recitiraju, slikaju, a lumpenkritičari im pliješču li pliješču... Pjevača, koji plešu, kuhaju, „zabavljaju“... I novinara (posebice u izdanjima EPH), koji „univerzalno“ razumiju glazbu, teatar, svekoliku kulturu, moral, politiku, vanjsku i unutrašnju, socijalu, školstvo, religiju, ekonomiju, urbanizam, a tako i pišu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije