Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Novi šok u Sjevernoj Irskoj: Mladi ljubavnik prve dame je katolik!

robinson
reuters
11.01.2010.
u 16:48

Javnost je ogorčena privatnim životom zastupnice konzervativne stranke koja kao svoje temeljne vrijednosti proklamira obitelj i vjeru, a sve su glasniji i pozivi za potpuno povlačenje Robinsona iz političkog života.

Seksualno-politička afera koja već danima potresa Sjevernu Irsku, ali i Veliku Britaniju, iz trenutka u trenutak dobiva nove elemente. Nakon što se otkrilo da je protestantkinja Iris Robinson, šezdesetogodišnja supruga sjevernoirskog premijera, člana Parlamenta i predsjednika Demokratsko-unionističke stranke Petera Robinsona prije godinu i pol održavala seksualnu vezu sa 40 godina mlađim poduzetnikom, katolikom Kirkom McCambleyjem, irske novine objavile su da je gospođa Robinson dugi niz godina ljubovala i s njegovim ocem.

Billy McCambley bio je bogati mesar iz istočnog Belfasta i dugogodišnji član stranke s kojim se Iris sastajala dulje vrijeme. Prva dama Irske svoju je vezu s mladim McCambleyjem počela na pokopu njegova oca, koji je umro 2008. Na samrtnoj postelji Iris je svome dugogodišnjem ljubavniku obećala da će skrbiti i paziti na mladog Kirka, a svoju je riječ održala ne samo u krevetu nego i u poslu kad je svom mladom ljubavniku od dvojice poduzetnika osigurala 50.000 funti za otvaranje kafića u južnom Belfastu.

Od istih poduzetnika Iris je za svoj račun uzela pet tisuća funti, a vrele noći s mladim Kirkom najčešće je provodila u rezidenciji svog supruga dok se ovaj bio na službenom putu. Demokratsko-unionistička stranka, koje je Iris bila članica i zastupnica u sjevernoirskom Parlamentu, izbacila je gospođu Robinson iz članstva, a ova bi afera mogla imati dugoročne posljedice ne samo na političku karijeru njezina supruga nego i na mirovni proces u Irskoj.

Javnost je ogorčena privatnim životom zastupnice konzervativne stranke koja kao svoje temeljne vrijednosti proklamira obitelj i vjeru, a sve su glasniji i pozivi za potpuno povlačenje Robinsona iz političkog života. I dok se Iris Robinson zbog pokušaja samoubojstva nalazi na psihijatrijskom liječenju, Sin Fein je već podnio zahtjev za hitan sastanak Parlamenta kako bi se razjasnila i riješila ta kontroverza.
Istodobno, bivši irski predsjednik vlade lord Trimbe smatra da je Robinson izgubio svako poštovanje te da treba odstupiti sa svog položaja.

– Kao vođa stranke bez riječi gledati kako mu supruga gubi status zbog optužbi o nemoralu, to znači gubitak autoriteta – kaže Trimble.

Ključne riječi

Komentara 9

IV
ivoivan
18:45 11.01.2010.

pa sta ima veze,nek se ljudi sexaju kad im je fino :-),ona starija iskusna koka a on mladi pastuh,ee sad sto su razlicite stranke nije bitno,a i bas me briga za sjevernu irsku,uglavnom ne osudjujem ih nimalo,samo naprijed :-)

IZ
izbrisan
22:47 11.01.2010.

I jos imaju morala soliti pamet ostalima.Ljudska prava i ostala sranja.Britanci su najveca gowna na svijetu.

OB
-obrisani-
20:13 11.01.2010.

Protestantska lady i katolik, pa to je šokantno za protestante, usudio bih se reči i neprirodno. To kaj se tiče torbanja. Ali gospođa je ipak u duhu kapitalizma uzela 10% provizije za krediti a dobila je i bonus.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije