Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZITIVAN NA COVID-19

Novi slučaj koronavirusa: Riječ je o osobi koja je došla iz Austrije

Osijek: Ulaz u KBC Osijek dozvoljen samo kroz trijažni šator
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
13.06.2020.
u 10:07

Novi pozitivan nalaz na koronavirus ujedno je novo upozorenje da se svi građani trebaju pridržavati propisanih epidemioloških mjera jer je prenošenje virusa i dalje moguće", navodi se u priopćenju Stožera

Županijski stožer Osječko-baranjske županije izvijestio je da imaju novi slučaju koronavirusa u svojoj županiji. 

"Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata obavio je jedno testiranje uzorka na virus COVID-19 i - nalaz je bio pozitivan. Riječ je o osobi iz Osijeka koja se nedavno vratila iz Austrije te potom bila u samoizolaciji. Prije ponovnog odlaska u Austriju, provedeno je testiranje i - to je od početka epidemije ukupno 134 osoba pozitivna na koronavirus na području Osječko-baranjske županije.

VIDEO: Kako pravilno oprati ruke i zaštititi se od virusne i bakterijske infekcije?

Dakle, nakon tri dana bez aktivnih na COVID-19, na području županije opet imamo jednu osobu pozitivnu na ovaj virus.

Prema informaciji koji smo dobili danas ujutro (13. lipnja 2020. godine) iz Zavoda za javno zdravstvo OBŽ, jednoj kontakt osobi novozaraženog određena je samoizolacija, pa su trenutno pod tom mjerom tri osobe. Istovremeno u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek testirano je 19 uzoraka, koji su bili negativni.

Novi pozitivan nalaz na koronavirus ujedno je novo upozorenje da se svi građani trebaju pridržavati propisanih epidemioloških mjera jer je prenošenje virusa i dalje moguće", navodi se u priopćenju

 

Komentara 11

KU
kurta10
11:30 13.06.2020.

Ispada da jedino naši iz vana donose virus, dok su turisti izgleda imuni. Naravno, ako se pravimo "blesavima". Turiste nitko ni ne pita ništa. Ispunjavaju neku "aplikaciju" koja nikoga na ništa ne obvezuje. Umjesto bratstva i jedinstva širiti ćemo koronu. Starijima i bolesnima je najbolje da cijelo ljeto ostanu u 4 zida, jer ovo niko više ne kontrolira. Ne kontrolira, jer jesen bi mogla biti "užarena". I to ne zbog tamo nekog virusa.

Avatar mofo
mofo
13:02 13.06.2020.

Sta je ovo, svaki koji se vrati iz austrije donese koronu? Al zato je austrijanci nemaju, jel? Otvor granice, ode nam sezonaaa!

PE
penelope07
10:44 13.06.2020.

Svi najavljuju vec drugi val, prijete na sve uvo po stranim medijima. Katastrofa. Ovi ce pobiti pola stanovnistva, sada kada su bankrotirali i opljackali suverene drzave narodima. Ovo vam se desi kada pustite kriminalce na Vlast, da upravljaju vasom drzavom i narodom, milionima obitelji i male djece, pa vas na koncu ceka sigurna smrt s njima, rat ili ove logore sto sada gledamo u Europi i svijetu, sto je isto rat, puzeci treci svjetski bioloski rat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije