Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je Neven Jercel

Novi šef HDZ-ovog osiguranja: S modne piste u security

'07.02.2010. Hrvatska, Zagreb - Arena Zagreb, Sajam vjencanja najveca manifestacija vezana uz vjencanja, traje 5.-7. veljace. Revija Martin Arbanas. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
'Davor Puklavec/PIXSELL'
04.02.2012.
u 10:00

Šef HDZ-ova osiguranja poznat je kao zaštitno lice Martina Arbanasa. Radio je i kao zaštitar u Italiji, za Dolce&
Gabbanu

– Odlična fotka i svjetlo, ali model je prekrut i napet. Sva tenzija usmjerena je prikazivanju mišića, posebice tricepsa... – komentira neki zaljubljenik u fotografiju (i golišave muškarce) Nevena Jercela, prvog čovjeka HDZ-ova osiguranja. Upravo ti mišići ovih dana počeli su skrbiti o sigurnosti najveće oporbene stranke, otkud nisu pojasnili kako su za "čuvanje leđa" angažirali dečka s modne piste.

Progovorio poslodavac

Pomalo neshvatljiv silenzio HDZ-a nastavio se i nakon premijernog angažmana Jercela. On sam nije prihvatio tu politiku svojih poslodavaca. Barem ne potpuno. Sve što trenutačno javnost zanima o njemu, ovaj zavodnik iz spota Maje Šuput, uputio nas je da pitamo Sašu Božića, njegova – drugog poslodavca. U siječnju se, naime, zaposlio kao instruktor u Božićevom Urban protection training centru.

– Poznajemo se otprije, preko zajedničkih prijatelja i Neven je trenutačno naš zaposlenik. Čovjek je koji ima znanje i koji se obrazovao u Poljskoj, na jednom od najvećih europskih centara za izobrazbu securityja – opisuje Božić i dodaje da će svog instruktora zadržati, jer je u HDZ-u trenutačno na probnom radu.

I nije mu to prvi security angažman. Dok je u Lijepoj Našoj zaštitno modno lice, u meki mode Italiji, za svjetski znani dvojac Dolce&Gabbana radio je kao – zaštitar! Inače, je riječ o pristojnom dečku. Reći će tako u Martinu Arbanasu, poznatom hrvatskom brendu, čiji je "HDZ-ov čuvar" zaštitno lice.

– Dugo smo vremena surađivali i uvijek svrati do nas kad je na Cvjetnom. Zadnjih mjesec dana nije dolazio, pretpostavljamo da se više neće baviti ovim poslom – čuli smo u Arbanasu. Ipak, pozvat će ga da nosi njihovu reviju na skorašnjem Sajmu vjenčanja u Areni, baš kao što je to već činio i prije. Tada je s njim modnom pistom u poznatim odijelima prošetao i Vazmenko Pervan, pobjednik prvog Survivora kod nas, reality showa – preživljavanja u divljini. No, osim mišića kolege s piste ne dijele ništa više. Tako tvrdi Pervan, koji se Jercela ni ne sjeća s revije. Ne sjeća ga se ni glumac Mislav Čavajda, s kojim je glumio u filmu Dvoboj, prema noveli Antona Čehova. Zbog te uloge, uostalom, i dolazi ona da je "HDZ angažirao manekena i glumca". To je, koliko smo uspjeli doznati, jedini glumački angažman manekena koji je u Čehovljevoj ekranizaciji glumio konjanika.

– Ne sjećam se da sam ga sretao na setu, moguće je da nam se termini snimanja nisu poklapali – rekao je Čavajda o svom, uvjetno rečeno, kolegi. Ipak, daleko od te uloge zapaženija je Jercelova uloga u jednoj tv reklami u kojoj glumi vodoinstalatera.

Nebitne informacije

– Prije nego je snimio tv reklamu, bio je relativno aktivan. Vidio sam neke fotografije i projekt, kontaktirao sam ga i tako je počelo – opisuje Belizar Valić kako je u njegovu modnu agenciju Sonic Models došao trenutačno najtraženiji security u zemlji.

– Radim njegov direct booking, on ne hoda puno po castinzima, nego radi direktno bukirane angažmane koji se tiču njegovog tipa – opisuje poznati modni fotograf.

No, bilo kako bilo, dok se ne zna hoće li mu HDZ "produljiti ugovor", čeka se hoće li izaći na tu pistu u Areni i još jednom prošetati u pomno skrojenom odijelu. Valiću nije, kaže ovaj, rekao da se više neće baviti manekenstvom. Niti on, dodaje, vidi razloga zašto to ne bi.

– Meni za posao to uopće nije neka bitna informacija ( o angažmanu u HDZ-u op.a.), on nije nekakav modelčić, nego radi ozbiljne poslove. On dolazi u obzir samo za vrlo ozbiljne reklame, ozbiljne tvrtke – jasan je Valić o manekenu o kojem možda ne znamo puno, ali znamo da je visok 1,88, smeđe zelenih očiju, broja cipele 45 – 46... I da je, usput, on-line oglasio na prodaju sportski alfa romeo. Za benzinca traži 3100 eura.

Ključne riječi

Komentara 24

AR
arjavas
10:30 04.02.2012.

Molim Ljevaka i Pavičića da mi osiguraju prijevod ove rečenice iz članka : \"- Radim njegov direct booking, on ne hoda puno po castinzima , nego radi direktno bukirane aranžmane koji se tiču njegovog tipa \"

ZG
zagreb_grad
10:38 04.02.2012.

i sad neka kaze netko da su ovi novinari normalni! dobro i sta sad ako covjek koji je bio maneken radi u hdz-u kao osiguranje! taj se hdz gleda pod povecalom, zna se tko kad ide tamo na wc! po tome koliko se pravati sdp mogli bi zakljucit da nemaju ni portira jer nista se takvo sto ne pise o njima! a tamo bi se tek moglo napisati štošta!!! daj se malo spustite na zemlju i pocnite se bavit vijestima koje su nama bitne, a to je sto je danas kukuriku vlada povisila ili kome je danas dala otkaz!

OB
-obrisani-
13:53 06.02.2012.

tako i treba. pa ovako neko bi svakom bilo žao upucat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije