Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
j. mayer razotkriven

Novi Sanaderov susjed misteriozni je prevarant iz Njemačke

mario erichson
Interpol
01.03.2011.
u 13:31

Hrvatska će tražiti izručenje nedavno uhićenog M. Erichsona kojega sumnjiče za prijevaru u osječkoj RBA banci.

Dolijao je, čini se, misteriozni Nijemac koji je u studenom 2007. godine sa 12 milijuna kuna, prijevarom skinutih s računa tvrtke Porr Hrvatska, išetao iz osječke poslovnice Raiffeisen banke. Austrijska je policija na autocesti kod Salzburga uhitila njemačkog državljanina Marija Erichsona (38), a sumnja se da je upravo on osoba koja se u banci predstavila kao Johannes Mayer, ovlaštena osoba tvrtke. Hrvatska će tražiti izručenje osumnjičenika koji je, inače, smješten tik do ćelije Ive Sanadera.

Sve donedavno ta je velika prijevara bila obavijena velom tajnom. Nije se apsolutno ništa znalo o tome tko je stanoviti Mayer, a i dalje je nepoznanica gdje je devet milijuna kuna (tri su pronađena odmah nakon prijevare, op.a.), kao i adresa odbjeglog Damira Žalca, osuđenog na sedam godina zatvora. Inače, mozak "operacije" Leo Đerđ (30) zaradio je sedam godina zatvora, Marija Kneif (51) osuđena je na pet i pol, Đurđica Brkić (51) na jednu te Damir Ivanetić (33) na deset i pol godina iza rešetaka. Đerđ i dvije žene bili su zaposlenici banke.

Prema optužnici, okrivljenici su neovlašteno podigli 12 milijuna kuna s računa tvrtke Porr Hrvatska kako bi Đerđu, Ivanetiću i Žalcu pribavili korist. Osobni bankar Đerđ "dokopao" se podataka o stanju računa, žigu i osobama ovlaštenima za raspolaganje novcem na računu te ih predao Ivanetiću. Ovaj je potom nabavio krivotvorenu putovnicu i žig na ime jedne ovlaštene osobe. Johaness Mayer s tim je ispravama zatražio od službenica M. Kneif i Đ. Brkić isplatu, koju su mu one, u skladu s dogovorom, i odobrile. Novac je s računa podignut 15. studenoga u 17.30 sati, a tek su ujutro iz tvrtke primijetili da im na računu nedostaje 12 milijuna kuna te su alarmirali RBA. Najmanje 12 sati, dakle, imali su akteri nevjerojatne pljačke da novac smjeste na sigurno. Djelomičnu krivnju priznao je tek Đerđ, tvrdeći da je na sve pristao na Ivanetićev nagovor, u strahu za vlastiti život. U dvorištu njegove vikendice u Aljmašu pronađena su zakopana gotovo tri milijuna kuna.

 

Komentara 8

Avatar GERO2
GERO2
14:45 01.03.2011.

Ovaj Erichson je sitna riba za Ivu.

MM
Mladen Miletić
14:53 01.03.2011.

Bože blago Sanaderu odgovara za sve svi koji su krali sve su Ivi dali to vjeruju naivni Hrvati mali. Veliki istinu znaju ali nesmiju da laju. Novi Sanaderov susjed misteriozni je prevarant iz Njemačke Taj Sanader se družio i koristioio samo ološem koji su krali i njemu dali nadalje sa onima tvorcima pretvorbe i hrača kako se ono i sami nazivaju u Saboru zločinačka ili slično fuj svi skupa ili ? ZNA SE !

MO
mocira
14:22 01.03.2011.

Ivo, daj poduči tu budaletinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije