Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASAN PRONALAZAK

Novi pronalazak opasnog oružja: Građani na ušću Neretve naišao na vojni sanduk pun raketa za ručni bacač

ručna raketa
Ivica Galovic/PIXSELL
13.03.2017.
u 11:46

To je drugi takav slučaj na jugu Hrvatske u tjedan dana.

Dubrovačkoj policiji prijavljen je krajem prošlog tjedna pronalazak drvenog vojnog sanduka sa šest raketa za ručni bacač i šest komada dodatnih punjenja, priopćila je u ponedjeljak policija, a prema neslužbenim informacijama, oružje je pronađeno na ušću Neretve.

Nalazak sanduka je policiji prijavio jedan građanin u petak te su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu pronađena minsko-eksplozivna sredstva zbrinuli prema pravilima struke.

To je drugi takav slučaj na jugu Hrvatske u tjedan dana. Prošli ponedjeljak na autobusnom stajalištu kraj kontejnera za otpad u Orašcu pokraj Dubrovnika policija je pronašla drveni sanduk s manjom količinom streljiva i minsko eksplozivnih sredstava. Na sanduku je bio ostavljen natpis s upozorenjem da se radi o eksplozivu, no policija je zamolila građane da ne ostavljaju minsko eksplozivna sredstva na javnim prostorima zbog sigurnosti ostalih građana, posebice djece.

Pozvali su građane koji još u svojim domovima imaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih bez straha predaju policiji koja protiv takvih osoba ne poduzima nikakve sankcije.

>> U stanu držao mine, streljivo i eksploziv TNT

>> U vatrogasnom domu pronađen arsenal srpske paravojske

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije