Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zima u Lici sve jača

Novi problemi sa snijegom – Donji Lapac odsječen od Hrvatske

lika
Foto: Marko Čuljat
1/2
17.12.2009.
u 21:58

Naime, iz Lapca se može samo osobnim automobilom preko Užljebića u susjednu Bosnu i Hercegovinu te u Bihać pa na Ličko Petrovo Selo u Hrvatsku.

GOSPIĆ – Novi snijeg koji je u većem dijelu Like počeo padati još u ranim jutarnjim satima izazvao je nove poteškoće u prometu. Za sav promet zatvorene su neke "lokalne" državne ceste kao što je ona od Dobrosela kod Donjeg Lapca u Ličko-senjskoj županiji do Mazina u Zadarskoj županiji.

Kako je na području Zadarske županije zbog snijega zatvorena i cesta Srb-Otrić, a državna cesta Donji Lapac-Bijelopolje preko Plješevice je inače zatvorena zbog radova, Donji Lapac je večeras odsječen od Hrvatske.

Naime, iz Lapca se može samo osobnim automobilom preko Užljebića u susjednu Bosnu i Hercegovinu te u Bihać pa na Ličko Petrovo Selo u Hrvatsku.

Na A1 snijeg se dobro čisti pa je većim dijelom crna od Bosiljeva do Gospića. Jedino probleme stvaraju nervozni Dalmatinci, bilo da su Splićani, Šibenčani ili Zadrani, svejedno je. Oni su nervozni za volanom i dodaju gas iako je ograničenje bilo na 40 kilometara. Čak smo snimili jedan zadarski autobus koji nas je jutros u brizni od 120 kilometara na sat pretjecao u tunelu Mala Kapela. Zbog ovakvih vozača nitko se ne treba pitati kad u prometnoj bude ne desetine smrtno stradalih.

Od večeras je Ličanka od Gospića i Svetog Roka u pravcu juga otvorena samo za osobne automobile. Na Jadranskoj magistrali od Karlobaga do Sv. Marije Magdalene prometuju samo osobna vozila a u pravcu Senja zabrana vrijedi za prvu skupinu vozila.

Ključne riječi

Komentara 9

MA
maticzel
10:08 18.12.2009.

belgrad U ta tvoja \" dobra stara vremena\" Hrvatski grad Donji Lapac bio je okupiran od smradova srba i cetnika a danas...danas od toga ostalo ti je samo DONJI LAPIS.

Avatar punkufer
punkufer
14:53 18.12.2009.

Joooj, šteta Donjeg Lapca... Oni su se nedavno sami odsijecali od svijeta balvanima i barikadama. Neka sad budu malo izolirai i zbog snijega. Nikakva šteta.

OB
-obrisani-
09:24 18.12.2009.

Eh, svašta sam pomislio kada sam pročitao naslov... Dobra stara vremena...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije