Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEGODOVANJE MEĐU LIJEČNICIMA

Novi prijedlog zakona podigao buru: Beroš obiteljskim liječnicima uvodi obvezu rada u hitnoj

28.06.2022.
u 07:04

Mi smo kao struka pred slomom, kadrovski smo devastirani, a ovo će dodatno odbiti svakog mladog liječnika od obiteljske medicine, kaže Nataša Ban Toskić, predsjednica Koordinacije hrvatske obiteljske medicine

Komentara 29

NA
najposebniji
08:21 28.06.2022.

Odlična ideja, otjerati malo onih koji se mogu sporazumjeti sa svojim pacijentima, a ne da slušam "ovdalen", "ba" i ostale ljepote istocne Europe!

Avatar Plejadin.gospodar
Plejadin.gospodar
08:35 28.06.2022.

to je bezvezna mjera jer ne pomaže nikome, dapače samo odmaže jer obiteljski liječnici su i ovako teško dostupni, a sada zbog korone treba se unaprijed naručivati na pregled kad si bolestan?? puno bolje rješenje bilo bi da se odredii da u svakom domu zdravlja jedan liječnik bude dežuran popodne kada ostali obiteljski liječnici ne rade tako da pacijenti s virozama, anginama i sličnim životno neopasnim bolestima mogu dobiti brzi pregled i recept, a ne da moraju ići na hitni prijem gdje samo naprave užasnu gužvu u i onemoguće brzi prijem pacijentima kojima stvarno treba hitna intervencija (prijelomi, srčani problemi itd.). Na taj način lakši pacijenti bili bi obrađeni kod nekog obiteljskog liječnika, a ne kod svog ako taj ne radi, a hitni prijem obrađivao bi stvarno hitne slučajeve.

DU
Deleted user
09:47 28.06.2022.

Baš me zanima kak Beroš to ima namjeru organizirati? Nedostaje liječnika specijalista obiteljske medicine,mlađarija bježi u inozemstvo,liječnici u PZZ su pred mirovinom,opterečeni su nepotrebnom administracijom. Beroš na njihova leđa ima namjeru svaliti sistematske preglede i još bi trebali raditi u hitnoj. Fakat me zanima kak on to ima namjeru organizirati dok bolnički doktori obave mali broj pacijenata i bježe na posel u privatne poliklinike ili češu neku stvar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?