Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori u sisku

Novi predsjednik Županijskog odbora HDZ-a je Ivan Žinić!

Ivo Žinić
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/7
07.04.2014.
u 22:14

U prvom izbornom krugu nitko nije dobio dovoljan broj glasova, pa su Žinić i Željko Krapljan ušli u drugi krug

Izborom novog vodstva Županijske organizacije HDZ-a, na području Sisačko-moslavačke županije završili su izvanredni unutarstranački izbori, nakon što je zbog loših rezultata na lokalnim izborima Predsjedništvo stranke raspustilo veći broj općinskih i gradskih, te županijsku organizaciju.

Novi predsjednik Županijskog odbora HDZ-a je Ivan Žinić iz Gline, dosadašnji županijski povjerenik. Nakon što je izgubio na izborima za župana, te gradonačelnika Gline, time je potvrđeno je da uživa potporu stranačkih kolega. Osim Žinića, za predsjednika su kandidirali Željko Krapljan iz Siska i Zlatko Babić iz Kutine. U prvom izbornom krugu nitko nije dobio dovoljan broj glasova, pa su Žinić i Krapljan ušli u drugi krug, u kojem je Žinić, tajnim glasovanjem, od ukupno 265 glasova dobio čak 51 glas više od Krapljana.  

- Moramo se osloboditi tereta prošlosti i vratiti temeljnim vrijednostima stranke. Kao jedinstveni HDZ možemo na svim predstojećim izborima koji su pred nama, zajedno s koalicijskim partnerima, ostvariti pobjede - rekao je zahvaljujući na izboru Žinić. Na izbornoj skupštini u Sisku izabrani su i članovi novog Županijskog odbora i Nadzornog odbora.

>>Mladi HDZ-ovac Budimir novi kutjevački gradonačelnik

Komentara 17

UR
uragan
22:53 07.04.2014.

Svi zajedno do pobjede na svim izborima koji slijede, zajedno možemo sve. Podjeljenim narodom lakše je manipulirati, upravljati.

UR
uragan
22:50 07.04.2014.

Svi zajedno do pobjede

19
1995josip
13:46 09.04.2014.

Žao mi je što je bivša županica dogurala do Remetinca , ali ovako otrovne komentare nema potrebe pisati prema drugoj strani koja nije kriva što je njihova gazdarica u zatvoru ! Niti su jeli , niti su pili na dernecima i balovima pa nisu bili niti u svatovima kao neki koji je sada oplakuju ! Nije HDZ sa vama žderao na dernecima i muljao sa imovinom građana SMŽ . Nemojte plakati , za desetak godina možete ponovo širiti bratstvo i jedinstvo ili odite u šumu pa se tamo razmnožavajte jer u međuvremenu EU bude kažnjavala i zabranila sve što ima veze sa partizanima , titom i partijom .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije