Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP IZABRAO

Novi predsjednik uprave nema iskustva, ali ima političko zaleđe

'13.04.2012., Rijeka - Maersk Karlskrona najveci brod ikad u rijeckoj luci privezan je na kontejnerskom terminalu rijecke luke na Brajdici. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
28.06.2012.
u 21:00

Nadzornici su za prvog čovjeka izabrali supruga SDP-ove saborske zastupnice čija je obiteljska tvrtka poslovala s Lukom

Nadzorni odbor Luke Rijeka na današnjoj je sjednici, održanoj samo dan nakon što je zaključen javni natječaj na koji je stiglo čak 11 prijava kandidata, za novog čelnog čovjeka lučkog sustava imenovao Vedrana Devčića. Uz njega kao predsjednika, imenovano je i dvoje članova uprave: Linda Sciucca za financijske poslove i Nenad Janjić za komercijalno-operativne poslove. Protiv Devčićeva imenovanja bio je predstavnik radnika u NO. Članovi bivše uprave koji su dva mandata vodili poduzeće također su se kandidirali, no njihove prijedloge programa rada i ustroja, kako se doznaje, nadzornici nisu ni razmatrali jer je odlučeno da se u Luku postavi posve nova ekipa - po mjeri vladajućoj stranci.

Imenovanje Devčića, donedavno direktora obiteljske tvrtke Eurodelta, supruga saborske zastupnice SDP-a Ane Komparić-Devčić, suradnice Vojka Obersnela, a čija je tvrtka svojedobno bila u poslovnim odnosima s Lukom, potvrdilo je da potencijalni sukob interesa, žena zastupnica i nedostatak iskustva u složenom i specifičnom poslovanju lučkog sustava nisu smetnja kad postoji stranačko zaleđe. Devčić je najavio da njegova uprava odmah kreće s planovima vezanima uz restrukturiranje, povećanje učinkovitosti i prometa, a sve s ciljem unapređenja konkurentnosti riječkog prometnog smjera.

Ključne riječi

Komentara 15

LU
lukaluka
23:01 28.06.2012.

nakon što mu je propala firma koju je vodio, čovjek će voditi lkri. To bar ne može propast, jer porezni obveznici uvijek saniraju. Još gore je što je propala firma trgovala sa lkri. Dakle možda se sada pod novim vodstvom i privatni biznis preporodi. GO SDP !!

CH
chemica
23:10 28.06.2012.

Vidio je kako "stradavaju" HDZ-ovci pa mu se tresu gaće od straha. Priprema, pozor, KRADI! Ma "platit" će on sve to. Na izborima. Već čujem grohotan smijeh iz susjedovog kokošinjca.

ST
stefj
22:35 28.06.2012.

Ha, ha, nema iskustva, ali ima partijsku knjižicu. Ili on ili supruga, svejedno... A ova vlada je više puta pokazala da je partijska knjizica jedino što se gleda. Znači, mladi ljudi, ako želite bilo što postići učlanite se u partiju ili otiđite odavde...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije