Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Htin Kyaw

Novi predsjednik Mijanmara položio prisegu, započela je nova era za tu zemlju

Mianmarski predsjednik San Suu Kyi
Foto: Reuters
1/4
30.03.2016.
u 09:23

"Obećavam da ću biti odan narodu Republike Mijanmar", izjavio je Htin Kyaw, pristigao u parlament pored Aung San Suu Kyi, oboje odjeveni u tradicionalnu mijanmarsku odjeću

Novi mijanmarski predsjednik, blizak Aung San Suu Kyi, položio je zakletvu pred parlamentom u Naypyidawu, obilježivši početak nove ere za tu zemlju koja je desetljećima trpjela vojnu vlast.

– Obećavam da ću biti odan narodu Republike Mijanmar – izjavio je Htin Kyaw, pristigao u parlament pored Aung San Suu Kyi, oboje odjeveni u tradicionalnu mijanmarsku odjeću.

Simbol tog zajedničkog dolaska je snažan jer je Aung San Suu Kyi obećala da će de facto biti "iznad predsjednika".

Htin Kyaw je otpočetka pristao na tu ulogu dvojnika dobitnice Nobelove nagrade za mir, spriječene da postane predsjednica zbog Ustava naslijeđena od hunte.

Njezin prijatelj iz djetinjstva, 69-godišnjak (Aung San Suu Kyi ima 70 godina), prvi je civilni predsjednik zemlje unazad više desetljeća s obzirom na to da Aung San Suu Kyi nije uspjela provesti promjenu Ustava kako bi postala predsjednica.

Ona će biti na čelu novoosnovana "super ministarstva" koje uključuje i vanjske poslove.

Položila je zakletvu u tom svojstvu kao i ostali članovi vlade, nakon Htin Kyawa. U kabinetu šezdesetdevetogodišnjaka nema nijedne druge žene.

>>Zbog ove je fotografije nastalo ludilo na internetu. Vidite li vi kišobran?

Komentara 1

Avatar emilsalis
emilsalis
13:21 30.03.2016.

Burma:deseti krug pakla !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije