Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Novi potres u Vladi: Orešković ogorčen javnom svađom Petrova i Karamarka

Naslovnica
Foto: VL
1/2
21.04.2016.
u 00:01

Iako premijer neće zauzimati stranu, nije tajna da puno bolje surađuje s Petrovom

Božo Petrov opalio je po Tomislavu Karamarku iz svih oružja. Nije baš uobičajeno da se dva glavna koalicijska partnera časte ovako uvredljivim epitetima. Dok lukavi Karamarko, koji ima puno političkih i obavještajnih utakmica u nogama, napada Petrova putem svojih vjernih satelita i trbuhozboraca, neiskusni Petrov polako gubi živce. U hrvatskoj političkoj praksi dosad je nezabilježeno da je potpredsjednik Vlade (Petrov) u najgledanijem terminu na televiziji praktično optuži prvog potpredsjednika Vlade (Karamarka) za izdaju nacionalnih interesa. Takvi izljevi nezadovoljstva i nesputane kritike mogu se vidjeti samo u onim trenucima kada više nema izgleda da partneri ponovno sjednu za stol, oproste jedan drugome i onda zakopaju ratne sjekire i nastave zajednički život.

Sada su sve oči uprte u premijera Tihomira Oreškovića. Očekuje se njegova reakcija na ove turbulencije unutar Vlade koje se više i ne mogu skrivati. Premijer je odlučio da se neće javno oglašavati i zauzimati stranu u ovom sukobu. Međutim, želi poslati poruku svojim suradnicima u Vladi, a posebno hrvatskim građanima, da su ovakva prepucavanja kontraproduktivna te da ih on nikako ne podržava.

– Premijer je svjestan da su reforme zahtjevne te da zahtijevaju smiren i odgovoran pristup, a ne da se dva glavna partnera potkopavaju. Ovako se ne može raditi – ističe naš sugovornik blizak Oreškoviću.

>>Cijeli tekst pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u našem e-izdanju

U sutrašnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Tolušić: Za projekt povlačenja novca iz EU fondova trebalo je čak 27 kg papira!

>>Steven Beckers: Uzgoj hrane u gradovima nije nemoguća misija

>>Dinamo će u svibnju postati najdominantniji klub u Europi

>>Milosrđem protiv straha: Papa Franjo udomitelj

>>Hmelj i voda: 500 godina pravilnika o čistoći piva

>>Vojni izvoz premašio milijardu kuna

Foto: VLm

Komentara 113

Avatar FrancJunior
FrancJunior
21:16 20.04.2016.

:-) U cije li to ime i po cijem nalogu je nastao ovaj clanak?

MR
mrgud55555
21:18 20.04.2016.

nista jasno..novinaru..

MA
maddog
23:39 20.04.2016.

izboriiii!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije