Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podrhtavanje tla

Novi potres magnitude 6,9 pogodio indonezijski otok Lombok

potres na otoku Lombok
Foto: Reuters/Pixsell
19.08.2018.
u 19:15

Za sada nema podataka o žrtvama i štetama nakon novog potresa koji je zahvatio isto područje kao i potres ranije tijekom dana

Potres magnitude 6,9 pogodio je u nedjelju indonezijski otok Lombok, nekoliko sati nakon potresa jakosti 6,3 i dva tjedna nakon potresa u kojem je poginulo najmanje 480 ljudi.

Epicentar posljednjeg potresa je lokaliziran na dubini od 20 km, oko 5 km južno od grada Belantinga, istočno od Lomboka, prema Američkom geofizičkom institutu (USGG). Nije pokrenuta uzbuna za tsunami.

Za sada nema podataka o žrtvama i štetama nakon novog potresa koji je zahvatio isto područje kao i potres ranije tijekom dana.

potres na otoku Lombok
1/10

Indonezija, arhipelag od 17.000 otoka, nalazi se na takozvanom "vatrenom pacifičkom pojasu", području snažnih seizmičkih aktivnosti.

Potres 5. kolovoza na otoku Lomboku je također uništio desetke tisuća kuća i više od 350.000 ljudi sada spava pod šatorima.

Ključne riječi

Komentara 1

PU
Pulchrum
22:32 19.08.2018.

Znakovi vremena...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije