Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPACEX PROJEKT

Novi neuspjeh: Letjelica Starship ponovno eksplodirala pri testiranju

A prototype of SpaceX rocket Starship explodes during ground tests, in Boca Chica
Foto: LABPADRE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
30.05.2020.
u 12:26

Iz tvrtke Elona Muska su naglasili kako ova ispitna eksplozija nije povezana s lansiranjem SpaceX-a koje je najavljeno za danas

Testiranje motora letjelice Starship, koje je provedeno u sklopu SpaceX-ovog projekta za odlazak na Mars, završilo je u petak ogromnom eksplozijom

Letjelica Starship SN4 trebala je biti lansirana stotinjak metara u zrak, a zatim se vratiti na lansirnu rampu, ali je do problema došlo i prije polijetanja, a prema prvim izvješćima uzrok je curenje goriva.

Iz tvrtke Elona Muska su naglasili kako ova ispitna eksplozija nije povezana s lansiranjem SpaceX-a koje je najavljeno za danas. Dva NASA-ina astronauta iz Floridskog svemirskog centra Kennedy poletjet će u letjelici Falcon 9 s kapsulom Crew Dragon, a koja koristi drugačiji raketni sustav.

Ovo je već četvrta Starship letjelica koja je eksplodirala, no nije veliko iznenađenje za Muska koji je već na početku najavio da će biti puno pokušaja i pogrešaka.

Ključne riječi

Komentara 7

KM
klinicki.mrtav
14:11 30.05.2020.

Jeftinije vam je kupiti gotove motore od rusa i ne prepravljati ih. Ako je Evgenij iz Sibira neki dio motora iskovao u svojoj kovačnici onda se taj dio tako i mora napraviti a ne pomoću računala.

Avatar gusjenica
gusjenica
13:34 30.05.2020.

Ovaj bogati creten baca u vatru silan novac pokušavajući izliječiti svoje maštarije iz rane mladosti. Bolje bi bilo da se taj novac uloži na oporavak ove naše jadne i jedine planete Zemlje.

DU
Deleted user
13:28 30.05.2020.

Zastarjela tehnologija a antigravitacija već postoji ona tehnologija što se skriva od ljudi je nevjerojatna sve što poznajemo je zaostalo .samo pitanje dali je čovjek duhovno spreman prijeći u novo doba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije