Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Novi natječaj za aktiviranje Interkulturalne škole Dunav

škola
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
26.11.2018.
u 16:30

Roditelji nisu pokazali interes da njihova djeca pohađaju Interkulturalnu školu, rekao je Penava

Interkulturalna škola Dunav iz Vukovara idućih dana raspisati će još jedan natječaj u kojem će pozvati zainteresirane roditelje da se jave ukoliko žele da njihova djeca pohađaju tu školu.

Najavio je to gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na današnjoj sjednici Gradskoga vijeća napominjući kako Vukovar nema obvezu vraćanja uloženih sredstava Kraljevini Norveškoj.

-Grad Vukovar učinio je sve što je mogao kako bi škola zaživjela. Nismo u tom smjeru učinili ništa demotivirajuće. Jedino što nismo napravili je to da vučemo roditelje za rukav i tjeramo ih da upišu djecu u tu školu. Jednostavno ljudi nisu pokazali interes da njihova djeca pohađaju Interkulturalnu školu, rekao je Penava.

Napomenuo je i kako se radi o projektu koji se „gura“ 5-ak godina te da je jedan od uvjeta da Kraljevina Norveška financira neke projekte na području grada bilo i pokretanje Interkulturalne škole.

Za tu namjenu pronađen je objekt koji je obnovljen,  uređen i opremljen za što su sredstva osigurali Kraljevina Norveška te ministarstva regionalnog razvoja i obrazovanja.

Vijećnica SDP-a Biljana Gaća postavljajući pitanje kazala je kako je i u vrijeme kada je Gradsko vijeće donosilo odluku o osnivanju škole poručila gradonačelnika da ne osniva školu koju ne želi.

-Nije mi jasno da jedan grad kao što je Vukovar ne želi da dobije školu koja bi bila najmodernija u Hrvatskoj. Vukovaru je potreban jedan ovakav model škole i on nikoga ne ugrožava. Žao mi je što se sve ovo događa i nadam se da će ona zaživjeti u budućnosti, rekla je Gaća.

POGLEDAJTE VIDEO: Svakodnevica u Vukovaru

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije