Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRČALA NA KOLNIK

Novi nalet vozila na divljač, policija izdala upozorenje vozačima

Divljač na cesti
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/2
27.08.2019.
u 14:41

Policijska uprava požeško-slavonske izdali su upozorenje vozačima da budu maksimalno oprezni na cestama, pogotovo u jutarnjim i večernjim satima, te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na kolniku.

Vozač (58) osobnog autoobila marke Volkswagen požeških registarskih oznaka udario je u ponedjeljak oko 5.50 sati na državnoj cesti D-51 u blizini mjesta Gradište u Požeško-slavonskoj županiji u divljač koja je istrčala na kolnik. Tom prilikom na vozilu je nastala materijalna šteta.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji sa značajnom štetom, koja se na državnoj razini mjeri u desecima milijuna kuna godišnje, iz Policijske uprave požeško-slavonske izdali su upozorenje vozačima da budu maksimalno oprezni na cestama, pogotovo u jutarnjim i večernjim satima, te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na kolniku.

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

- Upozoravamo vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Napominjemo da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa – navodi se u priopćenju PU požeško-slavonske.

Komentara 1

OB
ObrenM
17:55 27.08.2019.

Placamo nemalu cestarinu-zasto?Da bi vozili razrovanim cestama,jednom cijevi tunela ili autoceste.Sada naputak policije-pazite na divlje zivotinje,jer ce te odgovarati po onom pravilu inovaciji,poznatoj samo kod nas.Priilagoditi brzinu uvjetima u prometu.Po tomu kod dopustene brzine od 100/kmh u slucaju nezgode pri brzini od 50/kmh,mozemo racunati na primjenu tog zakona.Ostre kazne samo za puk,a za nedodirljive oprost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije