Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prve mjere

Novi načelnik Glavnog stožera: Smanjit ću broj generala i admirala

Lovrić (1)
Foto: Vanja Moskaljov
1/3
09.02.2011.
u 15:25

Novog načelnika stožera Dragu Lovrića očekuje velik posao - transformacija oružanih snaga u skladu sa standardima NATO-a, ali i Europske unije

Odbor za obranu Hrvatskog sabora složio se, i to jednoglasno, da dosadašnjeg načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, generala zbora Josipa Lucića, razriješi s te dužnosti te da se na to mjesto imenuje general pukovnik Drago Lovrić. Riječ je o prijedlogu Vlade s kojim se usuglasio i predsjednik države Ivo Josipović. Novog načelnika GS-a očekuje velik posao - transformacija oružanih snaga u skladu sa standardima NATO-a, ali i Europske unije.

- General Lucić dao je značajan doprinos razvoju Oružanih snaga. No došao je trenutak za promjenu - poručio je ministar obrane Davor Božinović.

Što u budućnosti čeka smijenjenog generala, Božinović nije precizirao, no iz njegova se odgovora kako je general Lucić dosegao vrh u vojnoj karijeri dalo naslutiti da je umirovljenje najizglednije rješenje. Za budućeg načelnika Lovrića ministar je istaknuo kako je prošao sve razine zapovijedanja, da je završio vojnu akademiju, bio zapovjednik i u Domovinskom ratu.

- Ima bogato iskustvo i može dati nove poglede i ideje u razvoju naših oružanih snaga - poručio je Božinović.

General Lovrić naglasio je kako je Oružanim snagama potrebno stalno transformiranje te najavio neke svoje prve korake - smanjivanje broja administrativnog osoblja, broja generala i admirala, zapovjedništva, modernizaciju Oružanih snaga.

Oružane snage trenutačno imaju 35 generala, a višegodišnje kritike da je to prevelik broj iz MORH-a i GS-a su odbacivali uz obrazloženje da na određenim dužnostima moraju biti časnici s generalskim činovima zato što je tako predviđeno propisima.

Komentara 32

HI
hipnos
11:27 10.02.2011.

Hebate pa imamo više generala i admirala nego Amerikanci.

DU
Deleted user
17:09 09.02.2011.

Više admirala neg brodi! - reklo bi se onako nemilosrdno bodulski...

LJ
ljp
12:43 10.02.2011.

Napravi ti kontraobavjestajnu sluzbu pametnijeti je,pa da tudja gamad vise ne zatvara nase mladice.A djelovat mozes odmahpocet sa ovih portala koji su puni antidrzavnih tijela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije