Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rušenje i gradnja vrtića na Rakovcu

Novi moderni objekt stajat će 15 milijuna kuna i biti izgrađen do jeseni 2017.

karlovac vrtić gradnja
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
07.09.2016.
u 12:41

Na gradilištu će raditi 40-ak djelatnika, a još je veća dobit, kazao je gradonačelnik Damir Jelić, što će u vrtiću, umjesto dosadašnjih 10 biti zaposlena 23 djelatnika

Ovih je dana u tijeku rušenje više od 40 godina starog montažnog vrtića na Rakovcu u Karlovcu koji je mogao primiti stotinjak mališana. Oni su još lani preseljeni u novi vrtić Švarča, kako bi se u jesen 2017. mogli vratiti u novi vrtić na Rakovcu čija su gradnja i uređenje vrijedni 15 milijuna kuna.

- Tvrtka AB gradnja ima rok od 300 dana za gradnju vrtića na dvije etaže koje će imati i dizalo, natkrivenu terasu, novo igralište, a moći će primiti više mališana, pa će ubuduće, umjesto u četiri skupine, 155 mališana biti u osam odgojnih skupina. Od Fonda za zaštitu okoliša dobili smo 133.000 kuna, a dokumenatciju je sufinanciralo Ministarstvo graditeljstva. Za grijanje i hlađenje, te zagrijavanja potrošne tople vode predviđena je dizalica topline vode. Bit će uređeno i 27 parkirališnih mjesta - kazala je Martina Furdek Hajdin, pročelnica u gradskom uredu za gradnju.

Na gradilištu će raditi 40-ak djelatnika, a još je veća dobit, kazao je gradonačelnik Damir Jelić, što će u vrtiću, umjesto dosadašnjih 10 biti zaposlena 23 djelatnika. Karlovac je do sada napravio tri nova vrtića; na Turnju za 9,3 milijuna kuna, Švarča je stajala 15 milijuna kuna, a  9,5 milijuna kuna koštala je obnova vrtća na Gazi.

> > Sjedaju u auto da prijeđu samo kilometar

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije