Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radovan Fuchs

‘Novi ministar opalio pljusku i Jovanoviću i Milanoviću’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
18.06.2014.
u 19:09

Premijer Zoran Milanović imenovanjem je očito pokazao da očekuje temeljitu reviziju rada dosadašnjeg ministra, drži Gvozden Flego

“O svim pitanjima o vjeronauku, građanskom i zdravstvenom odgoju, ja bih postupio malo drugačije. Moj će prvi potez biti da zatražim prijam kod kardinala Bozanića i Puljića i da razgovaram s njima o svim otvorenim pitanjima. Što se tiče zdravstvenog odgoja, on je dobar, ima nekoliko prijepornih rečenica, ali u dijalogu s Crkvom mislim da možemo doći do rješenja.”

To je, sjedeći pokraj predsjednika Vlade Zorana Milanovića i predstavljajući se saborskom Odboru za obrazovanje, znanost i kulturu, kazao budući ministar obrazovanja prof. dr. Vedran Mornar. Priznao je da je to nešto drugačije od onog što je govorio i zastupao bivši ministar Željko Jovanović.

Suprotna stajališta

Da bivši i budući ministar imaju dijametralno suprotna stajališta o bitnim pitanjima iz područja obrazovanja, javnosti bi bilo logično samo pod uvjetom da pokraj obojice, kao predsjednik Vlade, nije sjedio Zoran Milanović. Saborski zastupnik Gvozden Flego siguran je da premijer Milanović nije slušao ono što je Mornar govorio.

– Ipak, budući da je premijer predložio Mornara, koji je po svojim stajalištima bliži HDZ-u nego SDP-u, onda sigurno očekuje ozbiljan zaokret koji će značiti temeljitu reviziju rada dosadašnjeg ministra. Za ozbiljniju analizu treba pričekati konkretne poteze novog ministra – kaže Flego, vjerujući da u godinu i pol dana, koliko mu je preostalo do kraja mandata, Mornar ipak može učiniti određene promjene.

Ne komunicira i ne sluša

– Poslao je poruku da je rad dosadašnjeg ministra bio štetan pa to više iznenađuje Jovanovićevo obećanje da će svom nasljedniku biti gromobran – komentira Flego. Bivši ministar obrazovanja Radovan Fuchs, koji se na toj poziciji svojedobno našao također u pola mandata, pozdravlja Mornarovu najavu da će ispraviti pogreške svog prethodnika. Njemu je teško objašnjiva činjenica da je Mornar, prema procjeni pojedinih krugova, udijelio pljusku ne samo Jovanoviću nego i premijeru, odnosno Vladi, a da Milanović nije ni trepnuo.

– Prisutnost premijera, koji je sjedio i pokraj bivšeg ministra, pokazuje da on ne samo što nije komunicirao s ministrom financija nego da nije komunicirao ni s ministrom obrazovanja, da nije ni slušao ni pratio što je radio. Jer, inače je nemoguće objasniti da jednoj i drugoj koncepciji, koje su potpuno različite, može davati podršku – zaključuje Fuchs.

>> Mornar: Ne bih se mogao pogledati u ogledalo da sam odbio ovu ponudu

Komentara 45

NV
novo vriijeme
19:43 18.06.2014.

Dijalog sa svima kojih se neka odluka politie tiče je odlika demokracije. Radilo se na jedan način, nije išlo dobro i sada se korigira način rada. Ja tu vidim samo demokratski napredak nikakve pljuske.

NN
nema.nama.9
19:59 18.06.2014.

'Zločinačka organizacija? Tko je sljednik Saveza komunista?' SDP.

OX
oxymoron
19:40 18.06.2014.

Jovanovic je mislio da ce upravo on biti taj koji ce ukinuti Crkvu. Da li ce se netko za tjedan dana sjecati da je uopce i postojao. Isto i Milanovica i ekipu slijedi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije