Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najavio planove
Povratak na članak

Novi grčki premijer održao prvi sastanak vlade: Spremni smo

Micotakis je najavio planove o velikim reformama, uključujući digitalizaciju, racionalizaciju državnog aparata i smanjenje poreza u nastojanjima da pokrene gospodarstvo

Komentari 2

RI
riise
16:02 10.07.2019.

Vjerovnici, što je normalno, očekuju da im se dug vraća, da bi se država uopće mogla zaduživati i dalje rasti. Dosadašnje vlade nisu u tome uspijevale te je dug i dalje rastao, unatoč drakonskom primarnon suficitu koji je Grčka dogovorila sa stranim vjerovnicima. Vjerovnici su optimističniji te je dugoročna kamata na grčki dug sad već oko 2%, a i burza je u zadnje vrijeme porasla za više od 20%...Ono što nedostaje jest rast od oko 3% koji bi Grčkoj omogućio da stabilizira dug (i čak da ga i nešto smanjuje)...Inače, Grčka se obavezala na primarni suficit do 2060.g.

VL
VJ
vjaceslav
21:41 10.07.2019.

grčka je spremna, a hrvatska se bori protiv onih koji to jesu

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.