Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAČINOVCI – JAMENA

Novi granični prijelaz između Srbije i Hrvatske? “Rasteretit će se Bajakovo”

NOVI PRIJELAZ s hrvatske strane pripada Općini Drenovci
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
Autori: Hina, M.M.
16.08.2021.
u 21:28

Novi prijelaz s hrvatske strane pripada Općini Drenovci

Predsjednik vojvođanske vlade Igor Mirović najavio je u nedjelju da su stekli uvjeti za otvaranje novog cestovnog graničnog prijelaza između Srbije i Hrvatske koji bi trebao rasteretiti prijelaz na autocesti Zagreb – Beograd.

– Završili smo radove na izgradnji novog puta od Jamene na teritoriju Šida do sela Račinovci na teritoriju Hrvatske. Stvorili smo uvjete za još jedan granični prijelaz s Hrvatskom, što će posebno značiti građanima koji žele izbjeći gužvu na prijelazu Batrovci – objavio je Mirović na Instagramu.

Prijelaz Bajakovo – Batrovci najopterećeniji je granični prijelaz između Srbije i Hrvatske, osobito tijekom ljetne sezone kada autocestom Zagreb – Beograd prođu stotine tisuća ljudi na putu iz središnje i zapadne Europe prema Srbiji, Bugarskoj, Turskoj, Sjevernoj Makedoniji, Kosovu i Albaniji.

Osim tog, cestovni prijelazi između dviju država su još Bezdan – Batina, Bogojevo – Erdut, Bačka Palanka – Ilok, Neštin – Ilok, Šid – Tovarnik, Sot – Principovac 1 i Ljuba – Principovac 2.

Za otvaranje tog novog graničnog prijelaza posebno su se godinama zalagali u Općini Drenovci. Bivši načelnik Jakša Šestić u izjavi za Glas Slavonije u rujnu 2020. istaknuo je da je uspostava prometa na tom graničnom području od vitalnog značenja za kraj koji je od izbijanja rata, a onda i nakon njega, postao slijepo crijevo. 

>> Pogledajte i ovaj video: Pred Sv. Rokom kolona od četiri kilometra, gužva i na Lučkom

Komentara 10

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
21:46 16.08.2021.

Ja sam za zatvaranje a ne otvaranje granica sve dok se ne demokratiziraju

DU
Deleted user
06:43 17.08.2021.

prema neprijateljskim zemljama opreza i predostroznosti nikad previse.....

Avatar Budiuvijektu
Budiuvijektu
11:36 17.08.2021.

kuš njega, on izgradio cestu do Račinovaca??? Osigurava se ruta za izbjeglice, kakav granični prijelaz???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije