Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potrebna dvotrećinska većina u Saboru

Novi front između Plenkovića i Milanovića: U Hrvatsku bi na obuku došli samo ukrajinski bolničari i pirotehničari

20.10.2022.
u 06:33

U slučaju da se predsjednik Zoran Milanović ne složi s prijedlogom Vlade RH o primanju na obuku ukrajinskih vojnika, postupak za donošenje takve odluke se komplicira. Moguće je, naime, "nadglasati" volju predsjednika RH, ali samo uz dvotrećinsku većinu, dakle uz privolu 101 zastupnika u Saboru RH. To objašnjava čl. 7. Ustava RH.

Komentara 142

DU
Deleted user
07:02 20.10.2022.

Žalosno je da su o vojnoj potpori Ukrajini najglasniji uredski ratnici, a u slučaju opasnosti prvim bi letom klisnuli

DU
Deleted user
07:41 20.10.2022.

Kada se bude trebalo ići u rat Plenković će opet dobiti anemiju, Banožić će cviliti kako nije prošao vojnu obuku jer je služio civilnu, Baćo će se pravdati da je student, Zekanoviću će tabani viriti iz agresora....

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
08:53 20.10.2022.

Potpora predsjedniku. Sve je korektno rekao. Pomažemo humanitarno i slanjem oružja, više od toga ne treba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?