Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oglasilo se Državno odvjetništvo

Novi detalji horora u Bjelovaru: Ubijeni je prije smrti palicom izudarao svog prijatelja

Bjelovar: Priveden vozač za kojeg se sumnja da je namjerno usmrtio dugogodišnjeg prijatelja
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/21
29.12.2023.
u 13:47

Tijekom fizičkog sukoba oštećenik ga je više puta udario drvenom palicom, pa se okrivljenik, nakon prestanka fizičkog napada, vozilom udaljio, da bi potom, osnovano se sumnja, okrenuo vozilo

Dok se čeka odluka o istražnom zatvoru, Županijsko državno odvjetništvo otkrilo je detalje nezapamćenog zločina u Bjelovaru. O slučaju ubojstva branitelja oglasilo se Županijsko državno dovjetništvo. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti. "Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je, nakon provedene dokazne radnje ispitivanja okrivljenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru prijedlog da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor na temelju članka 123. stavka 1. točkama 2., 3. i 4. Zakona o kaznenom postupku, odnosno zbog opasnosti da će okrivljenik boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, kao i zbog okolnosti počinjenja kaznenog djela koje se ukazuju posebno teškima.

Nakon što je dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru, u suradnji s policijom, provela očevid i nakon što je zaprimljena kaznena prijava Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, ovo državno odvjetništvo je 29. prosinca 2023., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo protiv života i tijela odnosno teško ubojstvo, opisano u članku 111. stavku 1. točki 4. Kaznenog zakona.

Udarao ga drvenom palicom po glavi

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 45-godišnjak 27. prosinca 2023. oko 17:30 sati u Bjelovaru, nakon verbalne prepirke i potom fizičkog sukoba sa oštećenikom (1970.), počinio navedeno kazneno djelo. Tijekom fizičkog sukoba oštećenik ga je više puta udario drvenom palicom po glavi i tijelu, pa se okrivljenik, nakon prestanka fizičkog napada, vozilom udaljio od oštećenika, da bi potom, osnovano se sumnja, okrenuo vozilo i, u namjeri da iz osvete zbog napada na sebe usmrti oštećenika, usmjerio vozilo i krenuo prema nogostupu kojim se kretao oštećenik. Osnovano se sumnja da je okrivljenik prednjim dijelom vozila udario u oštećenika uslijed čega je oštećenik zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo na mjestu događaja.

VIDEO: Priveden vozač osumnjičen da je pregazio dugogodišnjeg prijatelja u Bjelovaru

VEZANI ČLANCI:

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je, nakon provedene dokazne radnje ispitivanja okrivljenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru prijedlog da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor na temelju članka 123. stavka 1. točkama 2., 3. i 4. Zakona o kaznenom postupku, odnosno zbog opasnosti da će okrivljenik boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, kao i zbog okolnosti počinjenja kaznenog djela koje se ukazuju posebno teškima", navodi ŽDO.

Detalji ubojstva u Bjelovaru: Izbacio je suvozača, vratio se na početak ulice i usmrtio ga

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Zgubider..
Zgubider..
14:03 29.12.2023.

Aha, znači ubijeni je prije ubojstva tuko ubojicu drvenom palicom po glavi i tijelu. Čovjeku puko film i odlučio je maltretiranju stati na kraj...

CH
chemica
14:18 29.12.2023.

Dobri duh i legenda Bjelovara koja je podivljala s bejzbol palicom. Ček, jel nešto takvo bilo među reakcijama ražalošćenih građana?

KU
Kujttim
14:34 29.12.2023.

Dobro, ok. Pili su, previše su pili, alkohohol ih je uzeo obojicu. Ubijeni je uzeo bejzbol palicu i izudarao ubojicu, ubojica ga je pregazio autom. Ubijeni će biti sutra pokopan, obojica će na teret poreznih obveznika do 2043. biti u zatvoru. Zapravo se društvo oslobodilo dva ološa, iako, će, to društvo, opet platiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije