Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI SABOR

Novi članovi DIP-a prisegnuli pred Lekom

DIP
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
09.03.2015.
u 15:26

Članstvo u DIP-u odgovorna je i zahtjevna dužnost, poručio je Leko

Dvije nove potpredsjednice te tri člana Državnog izbornog povjerenstva položila su i potpisala danas prisegu pred predsjednikom Sabora Josipom Lekom u Banskoj sobi u Hrvatskog sabora. Potpredsjednice DIP-a Vesna Fabijančić Križanić i Ana Lovrin te članovi Slaven Hojski, Emil Tomljanović i Josip Vresk prisegnuli su da će svoju dužnost obavljati savjesno i nepristrano te poštovati Ustav i zakone.

- Članstvo u DIP-u odgovorna je i zahtjevna dužnost. Želim vam da svoju dužnost obavljate na korist Republike Hrvatske i demokratskih principa – kazao je predsjednik Sabora Leko te zahvalio prošlom sastavu DIP-a na poslu koji su obavili nadzirući brojne izbore, unapređujući izbornu praksu i proceduru.

- Velika je čast i odgovornost nadzirati sve izborne procese u Hrvatskoj, vjerujem da je dosadašnje Povjerenstvo utrlo dobre temelje da bismo mi napraviti daljnji iskorak i jednom, možda proaktivnijom ulogom, unaprijedili rad DIP-a - rekla je nova potpredsjednica DIP-a Vesna Fabijančić Križanić koja je u ime svih izabranih kolega zahvalila Leki i Saboru na ukazanom povjerenju.

Mandati novoizabranim članovima traju osam godina, a ovo je drugi mandat Josipu Vresku. Podsjetimo, DIP ima ukupno devet članova – predsjednika Branka Hrvatina, koji je po položaju predsjednik Vrhovnoga suda, četiri potpredsjednika, od kojih dva bira Vrhovni sud, a dva Sabor, koji bira i četiri člana DIP-a.

>> Leko zbog DIP-a ljutit na stranke, a i sam kreira tu politiku

>> Kad treba uhljebiti partijske pulene HDZ i SDP idealno surađuju

Komentara 1

Avatar wratnik
wratnik
17:34 09.03.2015.

Nadajmo se dace ovi bolje znati racunati izborne glasove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije