Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon Brexita

Novi britanski veleposlanik u Hrvatskoj Andrew Dalgleish

Andrew Dalgleish
Twitter
18.05.2016.
u 07:50

Dalgleish, koji je na Twitteru entuzijastično objavio kako ovih dana stiže u Zagreb kako bi se pripremio, učio jezik i upoznao zemlju, u Hrvatsku dolazi nakon mandata u Južnoj Koreji, gdje je bio zamjenik veleposlanika.

Početkom srpnja dužnost britanskog veleposlanika u Hrvatskoj preuzima Andrew Dalgleish. Posljednji britanski veleposlanik u Zagrebu David Slinn otišao je u mirovinu krajem 2014., da bi potom dužnost otpravnika poslova preuzeo Ian Cliff. Veleposlanik će službeno na dužnost stupiti nakon referenduma o britanskom ostanku ili izlasku iz EU, tzv. Brexitu.

Dalgleish, koji je na Twitteru entuzijastično objavio kako ovih dana stiže u Zagreb kako bi se pripremio, učio jezik i upoznao zemlju, u Hrvatsku dolazi nakon mandata u Južnoj Koreji, gdje je bio zamjenik veleposlanika. Pravnik je po obrazovanju, 1989. počeo je raditi u Ministarstvu socijalne skrbi, a godinu dana poslije prešao je u Ministarstvo vanjskih poslova. Do 2004. radio je u britanskom predstavništvu pri EU u Bruxellesu, a dio karijere proveo je i u Ministarstvu okoliša. Oženjen je i otac dvojice sinova. 

>>Britanija protiv kandidata iz istočne Europe, pa i Vesne Pusić

Komentara 1

ŽU
žuti
09:06 18.05.2016.

MI 5, ili MI 6?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije