Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U KINI

Nove smjernice u borbi protiv korone: Stjuardese će u avionima morati nositi pelene?

Red Wing Airlines' hub to be launched in Yekaterinburg, Russia
Foto: Donat Sorokin/Newscom/PIXSELL
1/2
11.12.2020.
u 12:52

Dokument sadrži savjete o najboljim higijenskim praksama koje se provode u zrakoplovima i u zračnim lukama.

Službenici u prijevozu širom svijeta traže načine kako zaštititi putnike i posadu u avionima, a prije otprilike tri tjedna Kineska je uprava za civilno zrakoplovstvo (CAAC) objavila nove smjernice za zrakoplovnu industriju.

Naime, dokument nazvan ''Tehničke smjernice za prevenciju i kontrolu epidemija zrakoplovnih prijevoznika'' sadrži savjete o najboljim higijenskim praksama koje se provode u zrakoplovima i u zračnim lukama. 

I ne bi bilo ništa neuobičajeno u tome da jedna od tih stavaka ne predlaže da osoblje poput stjuardesa nosi jednokratne pelene kako ne bi trebalo koristiti sanitarne prostorije, navodi CNN

"Savjetuje se da osoblje nosi medicinske maske, dvoslojne medicinske rukavice za jednokratnu upotrebu, naočale, jednokratnu kapu, zaštitnu odjeću za jednokratnu upotrebu i navlake za cipele za jednokratnu upotrebu. Preporučuje se članovima kabinske posade da nose jednokratne pelene i izbjegavaju korištenje zahoda izuzev posebnih okolnosti kako bi izbjegli rizik od zaraze", piše u dokumentu.

VIDEO: Mjere za trgovačke centre i trgovine koje vrijede do 10. siječnja

 

 

Komentara 3

DU
Deleted user
13:33 11.12.2020.

Svijet ide definitivno u MP3!

IC
ICCO
13:12 11.12.2020.

A dali će onda putnici biti ovlašteni mjenjati pelene?

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
13:11 11.12.2020.

Veliki reset pameti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije