Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PROBLEM ZA BIDENA

Nove satelitske snimke otkrivaju opasnu taktiku Sjeverne Koreje

Kim Jong Un
Foto: KCNA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
02.03.2021.
u 15:01

Yongdoktong ranije je bio identificiran od strane američkih obavještajnih službi kao moguće sjevernokorejsko postrojenje u kojem skladište nuklearno oružje.

Nove satelitske slike koje su došle u posjed CNN-a pokazuju kako je Sjeverna Koreja pokušala sakriti postrojenje u kojem se prema američkim obavještajnim agencijama nalazi nuklearno oružje. Smatra se kako bi taj potez Sjeverne Koreje mogao bi dodatno potaknuti kritičare koji tvrde kako Bidenova administracija treba imati jasnu strategiju kako se nositi s Kim Jong Unom. 

Satelitska snimka pokazuje da je Sjeverna Koreja izgradila nove zgrade na području Yongdoktonga tijekom 2020. godine, a stručnjaci navode kako to vjerojatno uključuje i nekoliko podzemnih tunela koji vode do zgrade. Snimka je snimljena 11. veljače i trenutno je analiziraju stručnjaci instituta Middlebury. 

- Snimke prikazuju par novih ulaza u tunele i to već u prosincu 2019. godine, dok su nove zgrade vidljive u veljači 2021. godine - kazao je professor Jeffrey Lewis s Instituta Middlebury. 

Yongdoktong ranije je bio identificiran od strane američkih obavještajnih službi kao moguće sjevernokorejsko postrojenje u kojem skladište nuklearno oružje.  Ovo je još jedna potvrda da Sjeverna Koreja i dalje nastavlja proizvodnju nuklearnog oružja pritom sakrivajući ono koje već ima. 
 

Komentara 19

JO
jorgen
15:29 02.03.2021.

Istovremeno - nitko više ne opovrgava da Izrael - zemlja koja nije pristupila niti jednoj organizaciji i niti jednom sporazumu o nuklearnom razoružavanju - posjeduje barem 200 nuklearnih bojevih glava te ovih dana bez ikakve kritike Zapada nastavlja nadograđivati nuklearnu elektranu koja nije pod međunarodnim nadzorom i apsolutno sigurno služi proizvodnji plutonija za vojne svrhe. Zašto Večernji ne piše o tome? Izrael je napao sve države u okruženju zadnjih desetljeća. Sjeverna Koreja desetljećima niti jednu.

XA
xaron
21:14 02.03.2021.

Nevidim za koga je to opasan Kim

SS
SS11223344
22:16 02.03.2021.

U današnjem vremenu samo države sa nuklearnim arsenalom mogu biti sigurne u očuvanje svoje suverenosti, stoga ne bi bilo loše da i Hrvatska otvori svoj nuklearni program

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije