Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIHVATILE ČLANICE

Nove sankcije EU-a: Zabranjen uvoz ruskog ugljena i votke

FILE PHOTO: Russian President Vladimir Putin meets with the head of the Republic of Ingushetia Makhmud-Ali Kalimatov in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/3
07.04.2022.
u 21:40

Nove sankcije mogle bi stupiti na snagu sutra, a trebale bi biti objavljene u službenom glasniku EU-a

Zemlje članice Europske unije odobrile su zabranu uvoza ruskog ugljena, drvene građe i votke, javlja DP.a

Ovo je sankcije predložila Europska komisija na čelu s Ursulom von der Leyen u utorak, a danas su sve članice prihvatile taj prijedlog. 

U slučaju da Rusija nastavi s invazijom na Ukrajinom, kazali su visoki dužnosnici, iz EU bi mogla uslijediti i potpuna zabrana svih fosilnih goriva iz Rusije. 

- Sljedeći korak na kojem trenutno radimo je nafta i njeno postupno izbacivanje - kazala je Ursula von der Leyen novinarima. 

Nove sankcije mogle bi stupiti na snagu sutra, a trebale bi biti objavljene u službenom glasniku EU-a. 

>> VIDEO Bolan udarac: Velika Britanija zamrzava 350 milijarda dolara iz Putinove 'ratne blagajne'

Ključne riječi

Komentara 5

ČI
Čilipi
22:07 07.04.2022.

Kakva šteta kina več otkupila 150 a Indija 100 milijuna tona ugljena a rusija je još povećala izvoz nafte koga lažu pa Europljane ista retorika kao i sa koromom

IB
iva.begovic
10:25 08.04.2022.

ne vodi se ovaj rat ni zbog ugljena niti zbog votke. Nego zbog urana, plina, nafte i ostalih prirodnih resursa. Ne bi se inače Elon Musk tako aktivno uključio. Trebaju mu te sirovine, naročito neke. Navodno je Ukrajina najveći proizvođač neona koji je potreban u proizvodnji čipova. Rijetko se pak čuje da tu proizvodnju baziraju na sirovini koja je nusproizvod ruskie proizvodnje željeza. Sada će trebati nekoliko godina, ako ne i više da Rusija , iz svoje sirovine, započne svoju proizvodnju neona. Ujedno, podsjetila sam se kako je, prije nekoliko godina, Elon Musk, lansirao automobil u svemir. U propagandne svrhe i zato jer može. Uglavnom, divila sam se tom postignuću, a oni pametniji, rekli su mi da to nije u redu tj. da je bahato i nepotrebno jer povećava količinu otpada u svemiru. Sad bih rekla da bahatost Elona Musk-a nema granica i sve više me podsjeća na onog lika iz filma "Dont t look up".

5S
505.scrtom
21:47 07.04.2022.

jel naš badel proizvodi još onu dobru votku ili samo serbsku rakiju haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije