Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Došlo je do nekih promjena
Povratak na članak

Nove preporuke HZJZ-a: Tko ne mora u karantenu, što napraviti ako ste bili u bliskom kontaktu...

Od preporuke za testiranje 5-7 dana nakon bliskog kontakta s oboljelim izuzete su samo osobe koje su preboljele COVID-19 unazad šest mjeseci

Komentari 19

ST
stefj
15:50 25.10.2021.

Eh, baš jučer bio u apoteci kupiti brze testove. Stajao u redu i skoro svaki kupac ispred kupio isto to... Da li možemo znati ime osobe koja je u znanstvenom Covid savjetu, a koja je povezana s prodajom tih testova? Lauc ju stalno spominje, ali ju ne želi imenovati. i to nakon što je ta osoba bila na potpisu pisma i bila je jedna od onih koja je tražila da se Lauc isključi iz savjeta... Ono što nedostaje u svim tim istraživanjima je kakav je imunitet osobe koja se cijepila (objema dozama) i još k tome nakon toga preboljela Covid. A to bi trebao biti najbitniji detalj istraživanja, jer će takvih biti sve više... Niti nema preporuka za takve, niti im posebno vrijedi Covid potvrda, niti išta drugo. Takvi za sada kao da ne postoje... Zašto je to bitno? Bitno je zato da vidimo da li su dotični dobili Covih jer se imunološki kompromitirani ili su dobili Covid jednostavno zato jer cjepivo ne funkcionira toliko dobro. I onda nakon Covida, da li da se ti cijepe 3. dozom ili ne?

VL
RE
Regica
15:40 25.10.2021.

Jel netko procitao ovo do kraja?? :)))))))))) kad bi se bar dogovorili da vise uopce ne otvaramo clanke o ovoj temi..uh kako bi to bilo dobro.

VL
NE
Nez
15:36 25.10.2021.

Šta napraviti?...ništa

VL
Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
19:32 25.10.2021.

dakle epidemiolog je nešto kao i psihijatar, "znanstvenik" koji miješa uzroke i posljedice, primjerice oni bi hipotetski "logikom" svojih obzervacija recimo mogli proučavati ostale fenomene i probleme...tako bi kod pregleda starog automobila sa pokvarenom pumpom za gorivo, vrlo brzo stiglii do "zaključka" da je moguće rješenje kvara punjenje rezervoara recimo mlaznim gorivom..ili npr. ako je torta preslatka, treba je zaliti octom da se neutralizira slatkoća.... ili recimo kod požara u kućama i stanovima, primijetili bi da su po učestalosti el. pečnice uvijek prisutne na mjestu požara, a zatim i stvoriti rješenje za zabranom korištenja počenica, po njihovoj studiji "mogućeg" izvora požara..itd itd...

VL
LE
LeonardoGoldman
17:43 25.10.2021.

I laiku je jasno da su covid potvrde problem i da se na taj nacin virus brze siri i na necijepljene i na cijepljene. Iz nekog razloga se sve vise primjenjuju iako su potpuno neocinkovite, odnosno opasne!

VL
BI
Biouskoli91
15:44 25.10.2021.

A kako... a cijepljeni??

VL
DU
Deleted user
15:26 25.10.2021.

Szo je objavio svoje podatke koji jasno govore da kovid ništa nije zarazniji od sezone gripe podaci su dostupni na njihovim stranicama

VL
AF
AfganistanskiHrvat
16:38 25.10.2021.

Budući da naši ne smiju evo vijesti od komšija jer oni su u demokraciji a mi nismo: Na sjednici je dr Michael Ryan, šef SZO za hitne slučajeve, otkrio da vjeruju da je otprilike 10 posto svijeta zaraženo Sars-Cov-2. Ovo je njihova “najbolja procjena” i ogroman porast u odnosu na broj zvanično priznatih slučajeva (oko 35 miliona). Doktorka Margaret Haris, glasnogovornica SZO, kasnije je potvrdila cifru, navodeći da je zasnovana na prosječnim rezultatima svih širokih studija seroprevalencije sprovedenih širom svijeta. Koliko god da je SZO to pokušavala da predstavi kao lošu stvar – dr Rajan je čak rekao da to znači da je „ogromna većina svijeta i dalje u opasnosti“, – to je zapravo dobra vijest. I još jednom potvrđuje da virus nije tako smrtonosan kao što su svi predviđali. Globalna populacija ima otprilike 7,8 milijardi ljudi, ako je 10 % zaraženo to je 780 miliona slučajeva. Globalni broj smrtnih slučajeva koji se trenutno pripisuje infekcijama Sars-Cov-2 je 1.061.539. To je stopa smrtnosti od infekcije(IFR) od otprilike 0,14 %. U skladu sa sezonskom gripom i predviđanjima mnogih stručnjaka iz cijelog svijeta.

VL
ZU
zupi
23:16 25.10.2021.

Ukinite sve mjere i prestanite terorizirati narod.

VL
JS
Ja_sam_onaj_koji_jesam.
20:32 25.10.2021.

Hranite se zdravo, živite zdravo i misli na sebe, ostani zdrav ne cijepi se.

VL
Avatar babinjak1984
babinjak1984
19:54 25.10.2021.

I sve to zbog Aladrovića?

VL
Avatar mačak s tri života
mačak s tri života
07:22 26.10.2021.

samo nezatvarajte ljude na duže vrijeme kao u austrajili pa se počeli seksati mama i sin ili brat i sesta

VL
PV
prcko.vita
15:36 25.10.2021.

Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujemo. Još samo kada bi vratili online nastavu, i home office gdje je moguće, eh gdje bi nam bio kraj...

VL
ED
edgar2
18:54 25.10.2021.

Sudeći po nekim komentarima koje ovdje čitam nećemo se mi tako brzo opametiti? Samo se nadam da nam se neće dogoditi kao Portugalu (i Italiji) koji je virus opustošio u prošlim valovima, a sada su najprocijepljenija nacija!?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.