Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi vodeni val

Nove poplave u Istri, vatrogasci spasili stariju ženu

pula, istra, poplave (1)
Foto: Saša Miljević/PIXSELL
1/9
25.09.2010.
u 09:31

U Valbandonu su vatrogasci spašavali jednu stariju ženu koju su iznijeli iz kuće i prenijeli kod obitelji.

Prema priopćenju Državne uprave za zaštitu i spašavanje u noći od petka na subotu, najviše je kiše palo na području Istre. Tek što je u županiji proglašeno stanje elementarne nepogode za Brtoniglu, Buje, Novigrad i Umag zbog prošlotjedne vodene bujice, velike su oborine zadale velike probleme južnoj Istri. Na sjeverozapadnom dijelu poluotoka još se zbrajaju štete, a one do sada ukupno iznose preko 80 milijuna kuna.

Oborina su prouzročile velike probleme na području grada Pule i općine Fažana, osobito u naselju Valbandon. Na pojedinim dijelovima palo je do 160 litara kiše. Na prometnicama su veće količine vode te se promet odvija otežano. Voda je prodrla u veći broj podrumskih prostorija u naselju Valbandon, u neke obiteljske kuće te pojedine poslovne prostore uz potok i u ulici Lavanda u Valbandonu. Sve žurne službe i operativne snage su na terenu. Zbog obilne kiše koja je pala preko noći, ŽC 112 Pazin zaprimio je ukupno 25 poziva za intervencije na ispumpavanju oborinske vode iz Pule, pretežno sa područja Velog vrha i Stinjana.

Pod vodom je bila gotovo cijela Pula, Trg republike na gradskoj tržnici, skretanje za turistička naselja Zlatne stijene, zatim Šijana, Veruda. Na Trgu Kralja Tomislava na Verudi , na neafaltiranom dijelu trga, nastalo je pravo malo jezero koje je u jutarnjim satima bilo duboko oko metar, a voda je kasnije istekla prirodnim tokovima. U stambenoj zgradi na Trgu Kralja Tomislava broj 10 i 11, voda je poplavila podrume u visini do jednog metra i gotovo je prekrila vrata liftova.

Ondje su stanari bili zabrinuti jer je voda poplavila i razvodne kutuje za struju. Puljankin market na tržnici Veruda bio je zatvoren jer je kiša ušla u podrume i sam prodajni prostor marketa. Zbog velikih oborina i vode na kolniku zatvorena je za promet dionica državne ceste D21 Vodnjanska cesta na ulazu u Pulu. U Valbandonu su vatrogasci spašavali jednu stariju ženu koju su iznijeli iz kuće i prenijeli kod obitelji.

Komentara 25

Avatar commentator
commentator
18:11 25.09.2010.

-- Situacija na Velikogoričkom području unatoč kiši koja pada čitavi dan pod kontrolom je, poručuju iz Velikogoričkog stožera. Nema novih opasnosti za Turopoljce. -- Zar nije tako nešto bilo rečeno i prošle sedmice?

OB
-obrisani-
15:37 25.09.2010.

Bože sačuvaj nas od kuge rata i rvata, tako su govorili naši nonići.

PU
pumbica
10:52 25.09.2010.

THOMPSON:Nemože u Pulu,ali Bog može.Ipak postoji bog poplava ne dlazi tamo gdje nema grešnika....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije