Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporne uniforme

'Nove polo majice nisu krive što 
se policajci znoje'

policija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/2
12.07.2014.
u 20:33

Polo majice policija platila 14,5 milijuna kuna, jedna majica koštala je oko 180 kuna

Svijetloplave polo majice čijim su izgledom i kvalitetom policajci mahom nezadovoljni MUP je platio oko 14,5 milijuna kuna. Ta računica proizlazi iz odgovora Ministarstva da je jedna majica stajala 153 kune (bez PDV-a) te da je svaki policajac, od njih 20-ak tisuća, zadužio četiri majice. O izradi majica, ali i cjelokupnoj policijskoj odori, željeli smo porazgovarati s dizajnerom, no na naše je pitanje iz MUP-a odgovoreno da pitanja uputimo Službi za odnose s javnošću koja će ih potom proslijediti njemu (ili njoj), a zatim istim putem odgovore vratiti natrag.

Nepoznati službenik

Kao da se radi o kakvom tajnom agentu, ostalo je skriveno tko je osoba zaposlena u MUP-u na radnom mjestu dizajnera policijske odore koja k tome ima policijsko ovlaštenje, što znači da ima i oružje. Taj javnosti nepoznat službenik kaže da su polo majice, nakon pomorske, dobili i ostali rodovi policije, i to na zahtjev policijskih sindikata. Sam izgled majice dogovoren je u Ravnateljstvu policije. Majica je više puta testirana u neovisnom laboratoriju. Svi su testovi pokazali da se radi o kvalitetnom proizvodu u čijem je sastavu 88 posto pamuka i 12 posto polipropilenskog vlakna s “Oekotex standard 100” certifikatom. Jedan se odgovor, koji je trebao dati dizajner, ali ga je očito pisala služba jer je u cijelosti napisan u množini, odnosi i na prigovor policajaca da se u novim majicama više znoje. Policija tumači da je “znojenje pojava koja se događa stalno, čak i u trenutcima mirovanja i spavanja, a posebice kao rezultat fizičke aktivnosti” pa bi se policajci zbog specifičnosti svoga posla znojili i u nekoj drugoj odjeći. Prigovori da neke majice imaju oznake našivene na lijevom, druge na desnom, a treće na oba rukava obrazloženi su kratkim rokovima za izradu i isporuku velike količine majica, uz naputak da takve majice vrate u skladište, gdje će dobiti druge.

Upute za održavanje

U MUP do sada nije stigla nijedna reklamacija vezana uz krivo našivene oznake, navodi se u odgovoru u kojem su i upute kako majicu održavati: “Majica se pere na 40 °C, ukoliko je potrebno glačanje, onda se glača s vanjske strane, bez pare, a glačaju se i oznake na rukavima i natpis “policija” na leđima, s temperaturom glačala od 110 stupnjeva”.

>> Nema šanse da ove majice izdrže jedno ljeto, a kamoli dvije godine

Ključne riječi

Komentara 29

KO
kompjuter
21:16 12.07.2014.

Naša policija je nalošije obučena u regionu a majice su odvratne,od boje pa do natpisa policija na ledjima,koji je biser smislio bijeli natpis koji se ni nevidi,fuj

Avatar Perica1
Perica1
21:11 12.07.2014.

Koliko sam ja shvatio oni su se žalili jer su dobili samo 2 majice. Normalno da se svi znoje na +30 po ljeti, oni lošije kondicionirani znoje se više.

Avatar rothmans
rothmans
00:15 13.07.2014.

pa toliku kolicinu da su narucili iz benettona dobili bi po povoljnijoj cijeni i kvalitetnije izradjene natpise

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije