Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAUZIMANJE STRANA

Nove napetosti između velesila: Kina poručuje SAD-u da ne 'raspiruje nevolje'

US Secretary of State Anthony Blinken attends 21st Century Technologies in Lagos
Foto: POOL/REUTERS
1/2
20.03.2024.
u 06:20

Kinesko veleposlanstvo na Filipinima izjavilo je u srijedu da su Blinkenove izjave "ignorirale činjenice i neutemeljeno optuživale Kinu".

Kina je poručila Sjedinjenim Državama da se moraju suzdržati od "raspirivanja nevolja" ili zauzimanja strana u pitanju Južnog kineskog mora, nakon što je američki državni tajnik Antony Blinken dao neke primjedbe o tome na Filipinima.

Kinesko veleposlanstvo na Filipinima izjavilo je u srijedu da su Blinkenove izjave "ignorirale činjenice i neutemeljeno optuživale Kinu".
Također se navodi da je Blinken ponovno "zaprijetio Kini takozvanim obvezama američko-filipinskog ugovora o uzajamnoj obrani", čemu se Kina odlučno usprotivila.

Putin pozdravio okupljene na Crvenom trgu nakon pobjede na izborima

Komentara 20

XA
xaron
20:12 20.03.2024.

To je spor između US i Kine te je bolje drźati se po strani. Nevaljaju ni jedni ni drugi.

MI
microlion
10:15 20.03.2024.

Ono što radi Kina u južnikineskom moru je isto kao da Slovenija traži komad mora ispred Palagruže. Oni koji podržavaju Kinu u tom slučaju ili nemaju pojma o čemu se radi te nisu vidjeli kartu kineskih zahtjeva ili su Putinovi trabanti.

HU
Humljak
07:43 20.03.2024.

Banksrski lobi (Rochesteri i ini Hazari) uvijek je financirao ratove, Kako bi živjeli bez rada?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije