Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA KRIZE Usprkos krizi, easyJet uvodi nove letove iz Dubrovnika

Nove linije za europske centre

09.01.2009.
u 15:40

DUBROVNIK – Iako se zbog globalne ekonomske krize na predstojeću turističku sezonu u dubrovačkom kraju gleda pesimistično, niskotarifne zrakoplovne kompanije najavljuju nove letove u Dubrovnik. Tako je ovih dana europska zrakoplovna kompanija easyJet objavila da ove godine otvara tri nove linije za Dubrovnik. Uz već postojeću i dobro uhodanu liniju Dubrovnik-London, koju easyJet održava tijekom cijele godine, od lipnja i srpnja Dubrovčani će po niskim cijenama moći putovati do Liverpoola, Berlina i Ženeve.

Iz easyJeta te novosti opravdavaju činjenicom kako je 2008. u Hrvatskoj ta kompanija ubilježila porast broja putnika od 18,3 posto U prošloj godini easyJet je iz europskih odredišta u Hrvatsku i u suprotnom pravcu dovezao 71.000 putnika, a usprkos financijskoj krizi očekuje se daljnje povećanje putnika u ovoj godini.

Letovi za nova tri odredišta uvode se postupno. Prvi zrakoplov iz Liverpoola prema Dubrovniku kreće 2. lipnja, a sve do listopada ta će se linija održavati tri puta tjedno. Utorkom, petkom i nedjeljom easyJet će u jutarnjim satima polijetati iz Liverpoola, dok će u večernjim satima isti zrakoplov polijetati iz dubrovačke zračne luke.

Najniža cijena leta u jednom smjeru iznosi 30 eura, a karte se mogu rezervirati na internetskoj stranici te zrakoplovne kompanije. Međutim, letovi iz Dubrovnika prema Liverpoolu u rujnu i listopadu već su dosegnuli cijenu i od 100 eura, a iz Liverpoola prema Dubrovniku najtraženiji su letovi u lipnju i srpnju.

Što se tiče letova prema Švicarskoj, let Ženeva-Dubrovnik uvodi se od 6. srpnja, a cijena karte je 25 eura u jednom smjeru. Leti se dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom. U Berlin iz Dubrovnika letovi počinju 12. srpnja, na rasporedu su tri puta tjedno, i to utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Najniža cijena karte je 27 eura u jednom pravcu.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije