Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od 1. svibnja

Nove kazne u Austriji: Koristite li mobitel u vožnji uskoro će te platiti dvostruko više

Uporaba mobitela bez hands-free ure?aja tijekom vožnje kažnjiva je u svim europskim zemljama
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
04.03.2023.
u 09:27

Trenutne su kazne 50 eura za korištenja mobitela i 35 eura za sigurnosne pojaseve i kacige.

Austrija priprema nove propise, odnosno rastu cijene kazini za korištenje mobitela u vožnji te nekorištenje pojasa i kacige (za motocikliste), prenosi HAK revija. Trenutne su kazne 50 eura za korištenja mobitela i 35 eura za sigurnosne pojaseve i kacige.

Austrijski zakonodavci i struka procjenjuju da su ti iznosi preniski da bi imali odgovarajući učinak. Zbog toga će se iznosi povećati sa 50 na 100 eura za mobitele i sa 35 na 50 eura za pojas i kacige. Novi katalog kazni trebao bi se primjenjivati ​​od 1. svibnja.

VIDEO Donosimo popis stvari koje ne smijete nositi preko granice

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar HajdukLika
HajdukLika
09:59 04.03.2023.

U Hrvatskoj bi trebalo uvesti doživotnu kaznu za korištenje mobitela pri vožnji. Svakodnevno zamjećujem takve prekršitelje odnosno kriminalce u prometu. Nevjerojatno.

AC
accusator
11:02 04.03.2023.

Ću, ćeš, će, ćemo, ĆETE, će... ĆETE, ĆETE, ĆETE... za domaću zadaću 100 puta napisati VI ĆETE

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije