Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPADI NE PRESTAJU

Nove eksplozije u Siriji: Ubijene su najmanje 32 osobe, ranjeni su deseci

eksplozija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
05.09.2016.
u 12:01

Eksplozija je potresla i Hasake, na sjeverozapadu Sirije, a cilj je bio kurdsko područje. U eksploziji je ubijeno najmanje pet ljudi, navodi opservatorij.

Najmanje 32 osobe ubijene su u dvjema eksplozijama u sirijskome obalnom gradu Tartusu koji je pod nadzorom vladinih snaga i u kojem je ruska vojna baza, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava u ponedjeljak.

Opservatorij navodi da su dvije eksplozije odjeknule pored nadzornog mjesta na južnom ulazu u grad. Najmanje je 45 ljudi ranjeno u eksplozijama, sigurnosni izvor rekao je za dpa. Prvu je eksploziju uzrokovao automobil bomba a drugi napadač samoubojica koji je aktivirao eksploziv kada su na mjesto prve eksplozije stigli spasioci. U Tartousu je u tijeku ljetni festival, a njegove plaže vlasti su nedavno reklamirale video spotovima kojima su zvale turiste u to mediteransko ljetovalište.

Ranije je eksplozija odjeknula i u središnjem području Homsa koji je pod kontrolom vladinih snaga pri čemu su u eksploziji automobila bombe ubijena najmanje dvojica vojnika, navodi opservatorij. Druga eksplozija dogodila se pored Damaska u području Sebora, zapadno od glavnoga grada, a ubijeno je najmanje troje ljudi.

Eksplozija je potresla i Hasake, na sjeverozapadu Sirije, a cilj je bio kurdsko područje. U eksploziji je ubijeno najmanje pet ljudi, navodi opservatorij.  

>> SAD i Rusija nisu postigli dogovor o prekidu vatre u Siriji

Ključne riječi

Komentara 2

DU
dukidudoje
12:23 05.09.2016.

teroristi su oni koji bombarduju tudju zemlju, rusija nije ta koja bombarduje za demokratiju, jer je i samo ta koja okupira i uzurpira silom drzave, a ni amerika nije ta koja bombardira za demokratiju..ali srbi ce demantovati sve sto napisem,reci ce da "rusija bombardira da brani krscane hahaha ,a zaboravice ukrajinu" reci ce i da americke bombe na 3 mjeseca ako ne padaju po bolnice i skole da su onda demokratske za arape i muslimane,a za srbe fasisticke"..ovo je vrijeme kada teroristi bombarduju a zrtve su i skole i bolnice

DU
Deleted user
17:02 05.09.2016.

Logika ovih zapadnih trolova ajmo Sirijski rat relativizirati i objašnjavati na svoj način koji nam se sviđa. Isti način razmišljanja zapadni trolovi imaju i za rat u Hrvatskoj koji se relativizira pa je ispalo kao da se na Hrvatsku nije dogodila agresija čak što više ispada kao da smo se sami sa sobom borili. A sve što se dogodilo u Vukovaru za to skoro nitko nije osuđan. Ovčara po međunarodnome sudu ne postoji. Zaključak neki Hrvati koji su sve to prošli sada sirijski rat tako objašnjavaju kao da su sve strane krive za rat jer ne smije se dogoditi da prema krivcima uperimo prste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije