Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skinute u subotu

Nove dvojezične ploče: Plastične, više postavljen​e i jeftinije

Postavljene nove dvojezične ploče u Vukovaru (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/5
21.10.2013.
u 12:11

Za razliku od dosada postavljanih velikih mjedenih ploča nove ploče su manje, crne, plastične i presvučene folijom. Isto tako postavljane su i znatno više tako da ih se ne može skinuti bez ljestvi.

Poslije sastanka predstavnika Stožera za obranu hrvatskog Vukovara i premiejra Zorana Milanovića, a onda i skidanja proteklog vikenda dvije dvojezične ploče sa Ureda državne uprave danas su na nekoliko državnih institucija u gradu postavljene nove dvojezične ploče.

Od danas, uz Policijsku postaju i HZZ, dvojezične ploče nalaze se i na fasadama Prekršajnog, Općinskog i Županijskog suda ali i Općinskog i Županijskog odvjetništva. Uz novih pet ploča neslužbeno se najavljuje da će uskoro dvojezične ploče biti postavljene i na sve druge državne institucije u Vukovaru. Za razliku od dosada postavljanih velikih mjedenih ploča nove ploče su manje, crne, plastične i presvučene folijom. Isto tako postavljane su i znatno više tako da ih se ne može skinuti bez ljestvi. Nove ploče su u odnosu na one prve koje su postavljane i skidane, a čija se cijena navodno kreće oko 2000 kuna, višestruko jeftinije.

Stožer: Milanović je sjeo razgovarati samo radi forme

– Tijekom razgovora sa premijerom nije bilo uopće riječi o bilo kakvom postavljanju novih ploča. Upoznali smo ga sa situacijom u gradu i nelogičnostima pri čemu smo stekli dojam da će se o tada postavljenim pločama još razgovarati. Poslije ovoga očigledno je da je premijer sa nama sjeo razgovarati samo da udovolji formi i kako bi se ostvario nekakav dijelog. Ovo je samo znak što misli o tim razgovorima i našim argumentima i koliko mu je stalo do svega rečenoga. On je nama poslao svoju poruku, a mi ćemo uskoro njemu poslati našu. Otići ćemo na taj najavljeni sastanak sa njim i ministrima u Zagreb i onda odlučiti hoćemo li više razgovarati s njim ili ne i ima li to više ikakvog smisla, rekao je glasnogovornik Stožera Igor Gavrić. Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Vukovara Željko Sabo predložio je prijedlog izmjena gradskoga Statuta koji bi, kako je rekao, mogao zadovoljiti najveći dio Vukovaraca.

– Predložit ću da Gradsko vijeće postigne kompromis po kojemu bi dvojezične ploče bile postavljene na državne institucije dok ih na ulicama i putokazima po cestama ne bi bilo. O državnim institucijama odlučuje država i tu grad ne može ništa, ali bi mogli postići nekakav kompromis, kao prijelazno riješenje, da se na ovaj način riješi pitanje ulica u gradu. To je moguće i u interesu je mira. Svakako je da isključivost ne vodi do dogovoru, ali ćemo jednoga dana svakako morati postići nekakav kompromis kako bi došli do rješenja. Što prije to bude to bolje, rekao je Sabo.

>> Policija više neće čuvati ploče, Josić: Grad će ponovno prodisati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije