Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA MIRA

Nove bombe u Bagdadu, pedesetak poginulih

bombe
AFP
06.04.2010.
u 14:19

U sedam eksplozija u stambenim četvrtima Bagdada, uglavnom u šijitskom dijelu grada, poginulo je više desetaka ljudi.

U četvrtom napadu u zadnjih pet dana poginulo je, ovisno od izvora, između 35 i 49 osoba, uz brojne ozlijeđene i srušene stambene zgrade. Nasilje koje se ponovno razbuktalo u iračkoj prijestolnici najvjerojatnije je rezultat neodređenih rezultata izbora, koji su prouzročili političku pat-poziciju i dugotrajne dogovore oko podjele vlasti ostavljajući u međuvremenu politički vakuum.

Pored stambenih zgrada u koje su podmetnute improvizirane eksplozivne naprave, jedan automobil-bomba eksplodirao je na tržnici i ubio šest osoba. Iranski političari nove napade uglavnom pripisuju djelovanju Al-Qa'ide koja izostanak čvrste vlasti pokušava iskoristiti za novo raspirivanje međusobnih tenzija; napadi počinjeni u utorak uglavnom su bili usmjereni na uporišta Mehdija, sadrističke milicije koju predvodi Moqtada Sadr.

 

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
16:04 06.04.2010.

Ovo ne moze biti volja bozija jer kakav bi to bog trebao biti da trazi pomoc (i to ovakvu pomoc od ljudi), da nije u stanju sam svoju volju da provede i to protiv volje ljudi ne moze biti da je netko tko ubija stotine neduzne djece i zene je dobar vijernik pitam se sta je to naopako kod nas muslimana, sto je to trulo u drzavi danskoj? Ako mi muslimani nismo sami u stanju zivot tako organizirati da je podnosljiv, onda nam treba netko pomoci Jer ni fasizam, ni nacizam, ni komunizan nisu pali sami od sebe, nego je netko morao intervenirati Jedno je sigurno da ni ovaj islamofasizam koji vlada polovicom svijeta nece sam od sebe pasti nego trebamo mi normalni muslimani pomoc sa zapada svidjalao se to mulama i ajatolasima ili ne

OB
-obrisani-
15:57 06.04.2010.

ovo je zaista zalosno sta rade tzv muslimani u ime nekog viseg cilja ja sam osobno musliman i svaki put kad vidim ove slike i procitam brojeve ubijenih kosa mi se digne na glavi Nemoze biti da je netko tko se bogom naziva ovo zelio, ma koliko nas hodze u to uvjeravali po dzamijama zar moze jedan bog narediti ovakve gadosti, zar moze netko tko je ovaj zlocin pocinio biti dobar vijernik ispravno bi bilo da mi muslimani koji se osijecamo potisnuti od ove ekstremisticke bagre, i svoj glas podignemo protiv nasilja, a ne da uvjek trazimo kakvazi opravdanja, te amerika, te imperijalizam (Terba znati da ni drugi nisu rodjeni u medu i mlijeku pa neubijaju civile) to je tesko u stvarnom zivotu isto kao sto je to tesko i ovdje na forumu ekstremisti su glasniji, brojniji, imaju infrastrukturu postoji li igdje sila koja ce podrzati ne kakvazi opravdanja

OB
-obrisani-
18:50 06.04.2010.

Daj, ne lupetaj.... Nemoj da pametujes, pametnima....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije