Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomoć za noru

Odbijena tužba obitelji Šitum: Moraju platiti sudske troškove 155 tisuća kuna

Đana Atanasovska
Foto: Robert Anic/PIXSELL
03.04.2015.
u 09:41

Odbijena je tužba Đane Atanasovske i Ivice Šituma protiv udruge Hrabro dijete oko toga kome pripada 4,1 milijun kuna prikupljenih u humanitarnoj akciji za liječenje male Nore

Na Općinskom sudu u Novoj Gradišci danas je odbijena tužba Đane Atanasovske i Ivice Šituma protiv udruge Hrabro dijete oko toga kome pripada 4,1 milijun kuna prikupljenih u humanitarnoj akciji za liječenje male Nore. Ovakva se odluka mogla i očekivati nakon što je Zakonom o humanitarnoj pomoći jasno određeno kako novac prikupljen u humanitarnim akcijama ne može biti predmet nasljeđivanja, nego će se usmjeriti u prvu istovjetnu akciju.

Atanasovska je kritizirala odluku Ministarstva socijalne politike i mladih, posebno izjavu ministrice Milanke Opačić, jer smatra da su optužbe da se novac želi koristiti za privatne svrhe bile na njihov račun.

Slavonskobrodski Županijski sud prošle je godine preinačio mjeru prvostupanjskog suda o privremenom blokiranju računa i dopustio "Hrabrom djetetu" privremeno raspolaganje novcem prikupljenim za oboljelu djevojčicu. Kasnije je tu odluku potvrdio i Vrhovni sud, odbivši zahtjev Atanasovske i Šituma za izvanrednom revizijom.

Brodsko Županijsko državno odvjetništvo ranije je odbacilo i kaznenu prijavu Norinih roditelja protiv predsjednice udruge Hrabro dijete Jasminke Žužić zbog zlouporabe položaja i ovlasti. Obrazloženje je bilo kako u odluci Žužićeve da preostali novac od humanitarne akcije za liječenje preminule Nore zadrži na računu udruge nije bilo elemenata kaznene odgovornosti. Roditelji Nore Šitum morat će platiti i sudske troškove u iznosu od 155 tisuća kuna.

>> Novac za Norino liječenje do daljnjeg ostaje Hrabrom djetetu

Komentara 53

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
10:15 03.04.2015.

Sud je izrekao pravednu presudu.

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
09:50 03.04.2015.

kada se sjetim medija kako su se okomili na udrugu Hrabro srce a gospođu Đanu predstavljali kao heroinu

Avatar plavusha_1984
plavusha_1984
10:13 03.04.2015.

Nikako mi nije jasno zašto je ovo trebalo obitelji Šitum. Cijela Hrvatska je suosjećala s njihovim gubitkom, svi su pomagali koliko su mogli i dali sve od sebe, a onda tužba?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije