Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždinska županij

Novcem iz europskih fondova do centara izvrsnosti

'varazdin/medjimurje, 10.07.2009.,varazdin, zupan varazdinske zupanije predrag stromar Photo: Marko Jurinec/Vecernji list'
'Marko Jurinec/Vecernji list'
15.02.2012.
u 10:29

Centar izvrsnosti za drvo u obradi i dizajnu bio bi u Lepoglavi, a nanotehnologije i poluvodiča u Novom Marofu

– Sudjelovanjem države u financiranju prijevoza učenika očekujem rasterećenje županijskih, gradskih i općinskih proračuna – kazao je danas novinarima varaždinski župan Predrag Štromar. Očekuje i da će se u državi stvoriti uvjeti za javno-privatno partnerstvo, što će onda pokrenuti građevinski sektor i zapošljavanje varaždinskih tvrtki. Najavio je i dva velika projekta kojima županija namjerava aplicirati na europske fondove.

– Želimo sagraditi centar izvrsnosti za drvo u obradi i dizajnu, koji bi bio u Lepoglavi, te centar izvrsnosti nanotehnologije i poluvodiča, koji bi bio u Novom Marofu. Projekti su vrijedni između 30 i 50 milijuna eura – kazao je župan. Pomoć države očekuje i u osnivanju Sveučilišta Sjever.

Komentara 1

ME
mergud
09:50 17.02.2012.

gospodine Štromar novcem iz EU fondova koristiti za korisne svrhe ,a manje trošiti po Varaždinskim restoranima vidi se da si Čačićeva škola

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije