Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSEBNA VRIJEDNOST

Nevjerojatna priča o novčanici koju je Kosovar '89. spremio u novčanik

Švicarski franak
Duško Jaramaz/PIXSELL
06.12.2017.
u 19:57

Marku je u Švicarsku stigao iz Kosova 1989., a novi život počeo je sa samo 20 franaka.

Muškarac koji je 2007. godine izgubio svoj novčanik pronašao ga je 10 godina poslije. U njemu je bila i novčanica koja mu osobno predstavlja posebnu vrijednost jer ju je 1989. godine spremio u novčanik kada je s Kosova stigao u Švicarsku, piše Local.

Godine 2007. Pjeter Marku izgubio je novčanik dok je radio na gradilištu pošte u švicarskom Härkingenu. U novčaniku su mu bili dokumenti, kreditna kartica i 500 švicarskih franaka u gotovini. No za njega je najvažnija bila novčanica od 20 franaka koju je čuvao gotovo 20 godina.

 Velika sentimentalna vrijednost

Marku je u Švicarsku stigao s Kosova 1989., a novi život počeo je sa samo 20 franaka. Tu novčanicu nikada nije potrošio već ju je čuvao i vremenom je dobila veliku sentimentalnu vrijednost za njega. 

Nakon što izgubio novčanik, s kolegom je pretražio cijelo gradilište no nisu ga pronašli. Ali prije nekoliko dana nazvali su ga iz pošte u Härkingenu kako bi mu priopćili da je zaposlenik pronašao njegov novčanik. 

"Švicarci su zaista pošteni ljudi"

U njemu je još uvijek bilo 500 franaka i ona njegova "posebna" novčanica od 20 franaka za koju je mislio da je zauvijek izgubljena.

– Švicarci su zaista pošteni ljudi – kazao je Marku listu 20 Minutes. 

Pogledajte i FOTOGALERIJU: Reutersove fotke godine

Švicarski franak
1/23

Komentara 33

IP
info_punkt
21:30 06.12.2017.

ja sam u Zagrebu gubio novčanik 3 puta u zadnjih 30 godina i sva 3 puta su mi ga vratili i to sa svim novcima. Dakle, poštedite me blebetanja o Švicarcima i njihovom poštenju.

DU
Deleted user
21:44 06.12.2017.

nevjerovatno je ustvari koliko je ovaj clanak gluuuuuup

PR
PraviPlavi
00:37 07.12.2017.

znas onu staru poslovicu: besposlen popa jarice krsti. tako i ovaj novinar. vl ocito smatra da ovakvim glupostima dobiva na citanosti umjesto da razmisli sto narod misli o vl.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije