Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stipendije

Novčane potpore od 400 i 700 kuna prvi puta i za deficitarna zanimanja

stipendije
Foto: Dominik Grgurić/PIxsell
1/4
23.12.2012.
u 13:25

Studiram fiziku u Rijeci, pa najveći dio troškova ide za stanarinu i režiju. Ovo će mi puno pomoći – rekla je Valentina Graša

Studentica sam četvrte godinie Medicinskog fakulteta u Osijeku. Grad i Gimnazija Karlovac omogućili su mi izvrsno obrazovanje i glazbeno usavršavanje. Završila sam i solo pjevanje te na fakultetu osnovala zbor medicinara.

Novac će mi itekako dobro doći. Zahvaljujem na potpori – rekla je Karlovčanka Vjera Ninčević na svečanom potpisivanju ugovora i dodjeli ugovora o stipendiranju.

 Stiglo 90 molbi

 Grad Karlovac osigurao je ove godine 35 stipendija za učenike srednjih škola i studente. Mjesečna potpora iznosi 400, odnosno 700 kuna. Novost je što se sada po prvi puta stipendiraju i mladi koji se školuju za deficitarna zanimanja.

Kako je objasnila pročelnica Andreja Navijalić pristiglo je 90 zamolbi. Najviše bodova ostvarila je Mirela Dakić, studentica sociologije i književnosti, kao i učenik Josip Draženović, koji je trenutačno na pripremama za olimpijadu iz kemije. Luka Mavretić, student dramaturgije, napomenuo je da mu je velika čast biti korisnik stipendije i što je ušao u krug ‘odabranih’.

 Kad padnete- ustanite brzo

 – Volim fiziku i izbor je zapravo bio vrlo jednostavan. Studiram u Rijeci, pa najveći dio troškova ide za stanarinu i režije. Potpora će mi itekako dobro doći – poručila je Valentina Graša. Puno uspjeha u daljnjem školovanju stipendistima je zaželio gradonačelnik Damir Jelić. Zamjenica Marina Kolaković rekla je da je to najbolje ulaganje.

 – Život nosi uspone i padove, ali kada padnete, treba se brzo ustati. Očekujemo da i dalje budete dobri učenici i studenti – napomenula je Kolaković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije