Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svađa obitelji

Novac zavadio Rome u Capraškim Poljanama

'sisak - 15.04.2010., Sisak, romsko naselje Capraske Poljane - Supruga optuzivanog Ranka Nikolica, Ruzica Stankovic pokusala se fizicki obracunati sa Milanom Todorovicem i Daliborom Vasiljevicem. Phot
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
16.04.2010.
u 15:35

Ružica Stanković susjede je gađala cipelama da obrani svoga muža Ranka kojeg su neki sumještani optužili da je od Grada Siska dobio novac za pomoć njima, a da oni tu pomoć vidjeli nisu.

Dobrosusjedski odnosi mještana Capraških Poljana ovih su dana narušeni svađom nekolicine mještana s Rankom Nikolićem, predsjednikom Udruge za bolji život Roma. Naime, Milan Todorović i Drago Nikolić predsjednika udruge optužuju kako im ne želi pomoći u obnovi kuća i njihovoj legalizaciji. Tvrde da je iz Grada Siska "dignuo pare" na njihovo ime u tu svrhu, ali ih je ostavio sebi.

– Imam dvoje djece i suprugu koja boluje od epilepsije, a Ranko mi ne želi pomoći. Prisiljava nas da krademo u Željezari kako bismo imali od čega preživjeti – govori Milan Todorović. Drago Nikolić novac je trebao za obnovu krova na svojoj obiteljskoj kući.

– Ostali su se bili pobunili jer sam tada radio, pa kao "što će mi pomoć" – kaže Drago. U obranu svoga supruga Ranka spremno je stala Ružica Stanković.

– To su sve laži! Ranko je uzor u selu i svakom hoće pomoći, a ovi su bitange, neradnici, alkoholičari, klošari! – vikala je Ružica, ali nije stala na tome. Svoje susjede gađala je pred novinarima cipelama, kamenjem i drvenim letvama, a pritom je i sama zaradila pljusku. Ranko Nikolić negira da je preko udruge dobio novac od Grada za pomoć Milanu i Dragi.

– Za njih nisam ni tražio jer su alkoholičari i zbog toga im nikad neću pomoći. A ako želim neki novac za sebe, otići ću gradonačelniku i tražiti ga – priča Nikolić. Grad Sisak, inače, u svom proračunu odobrava sredstva za programe Vijeća romske nacionalne manjine Grada Siska, a njihov rad prate tijekom cijele godine.

– Potreba za dodjeljivanjem interventne pomoći uvijek postoji, jer su mnogi u nezadovoljavajućoj financijskoj situaciji. Potrebno je priložiti dokumentaciju kojom se utvrđuju kriteriji za dobivanje pomoći, a nakon razmatranja zahtjeva pomoć se dodjeljuje isključivo osobi koja ju je tražila. Gospodin Ranko Nikolić putem Udruge može predati zahtjeve za pojedinačne donacije, a za odobrena sredstva mora se priložiti odgovarajuća dokumentacija kojom se dokazuje namjensko trošenje sredstava – odgovorio je Tomislav Dovranić, pročelnik gradskog Odjela za informiranje građana.

Dalibor Vasiljević još je jedan razočarani mještanin Capraških Poljana. Njegov je brat Predrag nakon prometne nesreće ostao invalid, a u kući nema ni zahoda, što mu stvara velike probleme. Za pomoć se obratio Ranku Nikoliću, no zasad ništa nije poduzeto.

– Tražio sam novac da se naprave WC i ulaz za invalide, što bi mome bratu, koji je već neko vrijeme u kolicima, barem malo olakšalo život – objašnjava Dalibor. Ranko Nikolić odgovara kako ima namjeru pomoći braći Vasiljević, ali trenutačno ne može.

– Grad je u rasulu, kako da sad tražim financijsku pomoć – kaže Nikolić.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
23:31 16.04.2010.

daje na Sabor

Avatar mliniški
mliniški
09:06 17.04.2010.

To je izborna baza gsp.Roksandić pa neka ureduje.I oni su bili veseli kad im je određen HARAČ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije