Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRILJIVA AKCIJA

Novac za Vukovar prenamijenili za dragovoljca koji živi u šatoru

hrvatski branitelj,šator,vlado tramšek,jozefina dilber (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/5
06.09.2013.
u 15:16

Stoga smo kupili hrane i namirnica koliko smo mogli kako bismo pomogli našem suborcu, kaže Dražen Kasprek, predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca 1991

Priča o hrvatskom dragovoljcu Domovinskog rata Vladi Tramšeku i njegovoj izvanbračnoj supruzi Jozefini Dilber koji već mjesec dana žive u šatoru bez struje i vode na lijevoj obali Drave kod Osijeka ostavila ih je bez teksta. Novac koji su članovi Udruge Hrvatski dragovoljac 1991 prikupili za odlazak u Vukovar odmah su i jednoglasno odlučili prenamijeniti. Stigli su u Osijek i bespomoćnim supružnicima kupili namirnice potrebne za život.

- Odlučili smo se reagirati i pomoći koliko možemo. Stoga smo kupili hrane i namirnica koliko smo mogli kako bismo pomogli našem suborcu, hrvatskom dragovoljcu. Situacija u Vukovaru se sada smiruje, a čovjeku je pomoć potrebna - rekao je Dražen Kasprek, predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca 1991, koji je stigao u Osijek kako bi uručio pomoć Vladi i Jozefini. Njihovoj udruzi ovo nije prva takva akcija.

- Željeli smo svojim primjerom pokazati i pozvati ljude da pomognu onima kojima je pomoć potrebna. Kao udruga djelujemo na nacionalnoj razini, ali nismo na teret državnog proračuna, nego se sami financiramo - rekao je Kasprek.

>> Već mjesec dana žive u šatoru bez struje i vode

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije