Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDRUGA BLOKIRANI

'Novac za regres i povrat poreza isplatiti blokiranim građanima na zaštićene račune'

Udruga Blokirani
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/5
11.07.2016.
u 13:06

Pozivaju premijera Oreškovića da uredbom omogući uplatu regresa i povrata poreza na zaštićeni račun i pomogne osiromašenim i blokiranim građanima, a ne bankarima, teleoperaterima, javnim bilježnicima i odvjetničkim uredima

Udruga Blokirani u ponedjeljak je u pismu pozvala Vladu da regres kao i povrat poreza, koji će biti isplaćeni zaposlenima u državnim i javnim službama, svim blokiranim građanima isplati na zaštićeni račun.

Udruga Blokirani zastupa interese 330 tisuća blokiranih građana, a u pismu upozorava da isplaćeni regres neće doći u ruke onih kojim je namijenjen, jer regres i povrat poreza, prema Ovršnom zakonu, nisu definirani kao primanja i naknade koji su izuzeti od ovrhe.

Novac za regres stoga će kod blokiranih građana biti uplaćen na njihove blokirane, a ne zaštićene račune. Odnosno, kako navode,  samo će se "provući kroz račune blokiranih i dodatno doprinijeti i onako iznimnom bogaćenju uskog segmenta pojedinaca koji bezobzirno sudjeluju u provedbi ovršnih postupaka". 

"Blokirani" stoga pozivaju premijera Tihomira Oreškovića da uredbom omogući uplatu regresa i povrata poreza na zaštićeni račun "te na taj način pomogne osiromašenim i blokiranim građanima, a ne bankarima, teleoperaterima, javnim bilježnicima i odvjetničkim uredima".

"Ako će se isplata provoditi preko blokiranih računa građana, udruga Blokirani i svi njezini članovi će Vašu odluku smatrati kao predizborni čin i kao iznimno nehumanu i krajnje neukusnu porugu prema velikom broju građana kojima je oduzeto pravo na dostojanstvenost života čovjeka, s razloga jer ni Vaša Vlada nije ništa učinila kako bi se ovršni postupci ozakonili i uredili na human i pravedan način", stoji u pismu Vladi koje potpisuje predsjednica Udruge Blokirani Miriam Kervatin.

>> Krajem svibnja u blokadi 32,7 tisuća tvrtki i 329 tisuća građana

Komentara 7

HR
Hrabraja
13:26 11.07.2016.

A zasto, kad su novac za kojo su blokirani, potrosili.

DU
Deleted user
06:02 22.04.2019.

Zato mi je račun zatvoren pa nema delanja lopovima više

AA
ana.ana.horvat
20:06 28.07.2016.

Jako si pametan! Meni je blokiran racun zato što bivsi muz ne placa svoj kredit!! Banku briga od kog ce se naplatiti a isto tako i nasu drzavu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije