Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbijen zahtjev za reviziju

Novac za Norino liječenje do daljnjeg ostaje Hrabrom djetetu

Atanasovska i Šitum
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
08.01.2015.
u 18:15

Odluka o tome kome će trajno pripasti 4,1 milijuna kuna prikupljenih u akciji donijet će se u odvojenom parničnom postupku na Općinskom sudu u Novoj Gradiški, gdje je još uvijek u tijeku prikupljanje opsežne financijske dokumentacije

Trakavica o udruzi Hrabro dijete dobila je kraj, barem u dijelu koji se odnosi na pravo privremenog raspolaganja novcem prikupljenim u humanitarnoj akciji za tragično preminulu Noru Šitum.

Naime, Vrhovni sud odbio je zahtjev za izvanrednu reviziju odluke Županijskog suda u Slavonskom Brodu, koji su podnijeli Norini roditelji Đana Atanasovska i Ivica Šitum (na slici). Podsjetimo, brodski Županijski sud preinačio je mjeru prvostupanjskog suda o privremenom blokiranju računa i dopustio Hrabrom djetetu raspolaganje novcem prikupljenim za oboljelu djevojčicu.

– Zadovoljni smo jer je potvrđeno da pomoć prikupljena u akciji ne predstavlja ostavinsku imovinu korisnika te kako su se ta sredstva mogla koristiti isključivo za Norino liječenje, a ne za osobne potrebe njezinih roditelja – rekao je odvjetnik udruge Hrabro dijete Mijo Kladarić.

Odluka o tome kome će trajno pripasti 4,1 milijuna kuna prikupljenih u akciji donijet će se u odvojenom parničnom postupku na Općinskom sudu u Novoj Gradiški, gdje je još uvijek u tijeku prikupljanje opsežne financijske dokumentacije.

>> Udruzi "Hrabro dijete" priznanje Grada Nove Gradiške 

>> Hrabro dijete: Odbačena kaznena prijava

Komentara 15

DU
Deleted user
18:51 08.01.2015.

I ja sam nazvao za malu Noru, dakle to je i moj novac.. BRIGA MENE tko će dobiti taj novac, samo neka ga bilo koje dijete dobije VEĆ JEDNOM, jer svako malo pa javljaju o bolesnoj dječici.. nemojte se svađatii oko njega i kalkulirati, novac nije vaš nego je namijenjen bolesnoj djeci...

DO
doktorica
19:08 08.01.2015.

jasno je da novac pripada svoj bolesnoj djeci,čemu uopće naše sudstvo toliko oteže?!Pa zar ne može ni jednu odluku donjeti promptno?!

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
20:47 08.01.2015.

...treba ga dobiti hrabro dijete... i djeca kojima je potreban... a ne ovi priučeni građevinari... koji bi ko fol... od njega gradili kuću za bolesnu djecu... neka oni grade kuće... ali od drugih sredstava...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije