Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Novac koji je dobio za izborne troškove, Kolakušić donirao Fondu za posebno skupe lijekove Spinraza

"Kako sam i najavio, odmah po zaprimanju naknade za troškove izborne promidžbe, cjelokupni iznos od 61.767 kuna uplatio sam u državni proračun i to u Fond za lijek Spinraza", priopćio je Kolakušić.
12. kolovoza 2019. u 12:23 9 komentara 9618 prikaza
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Hrvatski zastupnik u Europskome parlamentu i kandidat za predsjednika Republike Mislav Kolakušić priopćio je u ponedjeljak kako je cjelokupni iznos koji mu je isplaćen za troškove izborne promidžbe na izborima za Europski parlament, nešto manje od 62 tisuće kuna, uplatio Fondu za posebno skupe lijekove Spinraza. 

Kolinda Grabar Kitarović crobarometar Predsjednici pada popularnost, tijesna borba Bandića i Kolakušića

"Kako sam i najavio, odmah po zaprimanju naknade za troškove izborne promidžbe, cjelokupni iznos od 61.767 kuna uplatio sam u državni proračun i to u Fond za lijek Spinraza", priopćio je Kolakušić. 

Opetovao je kako kako smatra neprihvatljivim da se političke stranke i nezavisne liste, izravno ili neizravno, financiraju iz državnoga i lokalnih proračuna na teret građana. 

"Takvim financiranjem stvorene su desetine tisuća političkih nesposobnjakovića, uhljeba, koji nisu sposobni svojim radom i potporom članova stranke osigurati ni najosnovnija sredstva za financiranje vlastitih političkih djelovanja", napominje.

Stoga je pozvao i sve ostale liste kojima je odobrena isplata naknade za izborne troškove: HDZ (344.000 kuna), SDP (258.000 kuna), Hrvatske suvereniste (86.000), Živi zid (86.000 ) i Amsterdamsku koaliciju (86.000 kuna) "da dobivene iznose, kao i sve druge milijunske iznose koje su primili iz državnih i lokalnih proračuna, vrate građanima u državni proračun, kako bi se iskoristili u svrhe za koje su izvorno i namijenjeni".

Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Slasni zalogaji
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
 • Avatar Mrki medvjed
  Mrki medvjed:

  Kolakušiću, dirnuo si u osinje gnijezdo. Pripremi se za napade koji će dolaziti i slijeva i desna.

 • IVANIVANIVAN:

  svaka čast...kako će na ovo reagirati stare /nove udbaške stukture koje vode državu uz podršku.Žalac ,Kuščević ,Marić broje lovu i smiju se narodu koji daje glas partiji.

 • Didi10:

  Napadi su već počeli, ako je suditi po nekim komentarima. Bravo, ljudi...samo vi i dalje birajte lažljive uhljebe iz HDZSDP koalicije. Mrki medvjed, dobro si predvidio.