Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ciasexgate

Nova žrtva skandala: Pao agent FBI-a koji je istraživao Petraeusa

john allen, david petraeus
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
15.11.2012.
u 08:41

Usred istrage zaljubio se u Jill, slao joj lascivne e-mailove i svoje fotografije obnaženog torza

Pao je šef CIA-e, pao je zapovjednik NATO-ovih postrojbi u Afganistanu, a sada je u skandalu Ciasexgate svoju zaluđenost čarima tajnovite Jill Kelley položajem platio i jedan od visokih dužnosnika FBI-a! Nedugo nakon što se uključio u istragu o skandalu s ljubavnicama generala Davida Petraeusa i generala Johna Allena, neimenovani je visoki dužnosnik FBI-a usred istrage koju je vodio Kelleyevoj poslao lascivne mailove kojima je dodao svoje fotografije obnaženog torza. Istoga trenutka skinut” je sa slučaja i suspendiran, a dodatnom provjerom njegove pošte pokazalo se da je neovlašteno dostavljao i tajne detalje iz istrage vođi većine u američkom Kongresu Ericu Cantoru.

>> Petraeus: Nisam odavao povjerljive informacije P. Broadwell

Clintonov odvjetnik

Dok se svakodnevno sve više poznatih osoba iz vrha američke vojske, politike i obavještajnih službi upleće u skandal kakav SAD nije potresao već godinama, Jill Kelley, lijepa crnka iz Tampa Baya na Floridi, koja je očito već godinama “miljenica” cijelog niza generala, angažirala je odvjetnika koji je zastupao Billa Clintona u jeku afere s Monicom Lewinsky. Uz njega angažirala je i Michaela Vicka, koji se u Clintonovo vrijeme brinuo za odnose s javnošću. A da će Kelleyevoj trebati dobar PR stručnjak, pokazuje i činjenica kako se doznalo da je general Petraeus svojedobno posjetio Kelleyevu dovezavši se do njezine kuće u štićenoj koloni od čak dvadeset i osam automobila.

Posebnu pak dozu bizarnosti cijelom slučaju dodaje i činjenica da je javnost na neki način još prije godinu dana bila obaviještena o izvanbračnim ljubavnim aferama generala Petraeusa, i to u New York Timesu. Suprug Paule Broadwell, prve Petraeusove ljubavnice koja je prijetila Kelleyevoj da se “makne od njezina muškarca”, poslao je pismo rubrici “A što da radim”, u kojoj čitatelji traže savjet kako postupiti u situaciji u kojoj su se našli. Iako se autor pisma, u kojemu se traži savjet kako postupiti sada kada zna da njegova supruga ima ljubavnu vezu s utjecajnim državnim dužnosnikom nije potpisao, nakon izbijanja afere prije nekoliko dana postalo je jasno o kome je riječ.

Pismo New York Timesu

– Savjetovao sam mu da tiho zatraži razvod, ali nisam znao ni njegov identitet ni identitet njegova ljubavnog suparnika, kojega je očito cijenio usprkos svemu. Kada je Petraeus podnio ostavku, postalo nam je jasno odakle pismo potječe i tko ga je poslao – kaže Chuck Klosterman iz New York Timesa. Istovremeno su američki istražitelji odlučni doznati jesu li generali svojim ljubavnicama uz nježne riječi na jastuku šaputali i državne tajne pa je FBI obavio premetačinu kuća Paule Broadwell i Jill Kelley. Dobro obaviješteni izvori tvrde da su na računalu Broadwellove nađeni i podaci o napadima na konzulat SAD-a u Benghaziju.

>>Fatalna Libanonka Jill Kelley uništila karijeru i generalu Allenu

Komentara 6

AL
alapača
09:02 15.11.2012.

a i u tom NYT nema profesionalne znatiželje, kako je moguće da se nisu zainteresirali o aferi svog čitatelja? uostalom, ni drugi mediji.

XP
xpsp1a
09:06 15.11.2012.

kolona od 28 automobila??? ja vjerujem da je to prošlo neopaženo od susjeda :-)

TO
Toni50
10:49 15.11.2012.

Bjeda demokracije mormoni mogu imati i 5 žena u drugim nekim zemljama i po 20 sve legalno a američki general od čije ruke pada dnevno 1000 "terorista"- ( nekada partizani se zvali) za mlade i neznalice objašnjenje dalje - borcii za svoju domovinu ... General koji je pismen , nesmije se ni dopisivati sa jednom svojom vojakinjom ......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije